Jste zde

Domů » Zima

Zimní atrakce

Leogang a část Nitro Snowparku

Kromě lyžování na sjezdovkách má rakouský region Saalbach - Hinterglemm - Leogang určitě hodně, co nabídnout i v jiných oblastech sportu a zábavy.

Vezměte ale v úvahu i fakt, že mimo hlavní sezónu nemusí být v provozu opravdu všechny zdejší atrakce!

Snow traily

V celé lyžařské oblasti je nesčetně snow trailů pro malé i velké, skládají se z vlnitých tratí, zatáček a skoků, které slibují hodně rozmanitosti mezi sjezdovkami.

Nightpark

Nightpark u lanovky Unterschwarzachbahn (U-Bahn) v Hinterglemmu byl předělán a je také denně perfektně upravován profesionály. Uměle osvětlen je od pondělí do soboty, a to až do 21:30 hodin. Ať už jste začátečníci nebo profesionálové, každý si zde najde ten svůj pravý line.

Funcross

Tuto trať najdete u 6-místné sedačkové lanovky Hochalm v Saalbach - Hinterglemmu. Tento topograficky obtížný terén je mixem běžné sjezdovky a snowparku. Prudké zatáčky, malé kickery, vlny a další zajímavé prvky vám poskytnou spoustu zábavy při sjezdu.

SkiMovie

Trať SkiMovie (powered by BMW) u lanovky Unterschwarzachbahn, stejně jako u 4-sedačkové Almbahn v Leogangu, vám umožní přehrát na internetu vaší jízdu v obřím slalomu. A to po vložení čísla vašeho skipasu přes Skiline na internetu nebo i přímo u Skiline terminálu u Unterschwarzachbahn.

Prostřednictvím zařízení Skiline se dá zobrazit individuální výškový profil trati a lze jej též i vytisknout. Pokud budete sbírat body, tzv. "badges", můžete se po skončení celé sezóny ucházet o hlavní výhru v soutěži, jíž je auto BMW.

Rychlostní trať

V areálu lanové dráhy U-Bahn byla postavena další speciální rychlostní trať (Speedstrecke), kde si můžete nechat změřit svou nejvyšší rychlost na sjezdovce. Takže skvělá příležitost, jak si otestovat nové lyže.

Sáňkařská dráha

Sáňkařská dráha na Reiterkogelu je denně v provozu, nebo také večer od pondělí do soboty od 18:00 do 21:30 hodin. Zcela jistě potěší malé i velké návštěvníky. Její délka je 3,2 kilometru a převýšení 400 metrů.

Na sáňkařské dráze je z bezpečnostních důvodů povoleno používat pouze sáňky z místní půjčovny. Vlastní sáňky a jiné zimní sportovní potřeby nejsou povoleny.

Večerní lyžování

Sjezdovka s umělým osvětlením se nachází u lanovky U-Bahn, kde můžete lyžovat každý den (kromě neděle) až do 21:30 hodin. Večerní provoz lanovky je v ceně běžného skipasu.

Snowtubing

Také snowtubingovou dráhu najdete vedle U-Bahn. Je v provozu od pondělí do soboty, od 17:00 do 21:30 hodin. Její využití je s platným skipasem zcela zdarma, ale pozor, nesmíte na ní v lyžařských botách.

NITRO Snowpark

Snowpark v Leogangu se nachází pod lanovkou Asitzmuldenbahn a je charakterizován širokou škálou railů a boxů anebo kickerlinem.

Easy-Park

Lanovky Bergbahnen Fieberbrunn i do nové zimní sezóny vstoupí se snowparkem pro každého. U střední stanice lanovky Streuböden nabídne Easy-Park freestylovou zábavu všech stupňů obtížnosti.

Learn-to-Ride Park

Speciálně pro začátečníky je v Saalbachu na Bernkogelu připraven speciální snowpark, kde se můžete naučit ty vůbec první skoky na snowboardu nebo na lyžích. Mini-kickery a začátečnické boxy už na vás čekají. Park najdete přímo pod horní stanicí lyžařského vleku Bernkogel.

Pohled na zimní svahy Saalbachu
Autor: Leo-setä

Místo

Dolní stanice lanovky U-Bahn, Hinterglemm 47° 22' 36.228" N, 12° 35' 40.272" E
Location