Jste zde

Domů » Saalfelden

Saalfelden

Pohled na Saalfelden v létě

Městečko Saalfelden, kde žije asi 15 000 obyvatel, se nachází v srdci údolí Saalachtal v oblasti Pinzgau. Najdete ho asi 15 km na sever od známého turistického centra Zell am See.

Saalfelden je největší obcí v oblasti Pinzgau a zároveň třetí největší obcí ve spolkové zemi Salcbursko. Přesto v tomto malém městě stále převažuje venkovský příjemný charakter. V městečku si můžete i skvěle odpočinout, lyžaři jezdí hlavně do sousedního městečka Leogang, kde najdou spojení na lyžařskou oblast Saalbach-Hinterglemm.

V tomto regionu můžete v létě podnikat nádherné pěší túry. Ti, kteří rádi chodí po horách, mají možnost začít od chaty Passau. Ta se nachází v překrásném místě a je výchozím bodem pro spoustu horských tras. Ale třeba na vrcholek Birnhorn (2634 m) v Salcburských vápencových Alpách by se měli vydat jen zkušení horolezci.

Krásná horská scenérie v Saalachtalu fascinuje všechny návštěvníky. Ale nemusíte být přímo horolezcem, abyste mohli zažít fascinující výhled. Také z údolí se vám naskytne pohled, na který jistě nezapomenete.

Pro vaši letní dovolenou v Saalfeldenu jsou vám k dispozici útulné hotely, penziony, apartmány nebo horské chaty.

Saalfelden v Rakousku s vrcholkem Birnhorn
Geografie: