Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Letní zábava pro děti

Pohádkový les v Hinterglemmu

Hinterglemmer Märchenwald

V Pohádkovém lese v Hinterglemmu mohou děti potkat všechny své oblíbené pohádkové postavičky. Jsou pečlivě vyřezávané ze dřeva, barevně vymalované a dokonale usazené do přírodní scenérie.

Vstup do kouzelného lesa najdete hned vedle tenisové haly v Hinterglemmu, cca 400 m za tunelem ke konci údolí vlevo. Vstup je zdarma, pohádkový les je volně přístupný po celý den. Dovádět se tu dá i v přilehlém skateparku!

Mystisches Teufelswasser

Mystickou "Čertovu vodu" najdete na konci údolí Hinterglemm, pár metrů za oblíbenou vysokohorskou pastvinou Lindlingalm. Horské léto v oblasti Saalbach - Hinterglemm je tak opět bohatší o novou atrakci. "Kouzelný" svět na konci údolí – Čertova voda - je velkolepě pojatý naučný zábavní park, kde najdete mnoho herních a wellness stanovišť, kde se všechno točí kolem vodního živlu.

Objevíte tady Kneippův bazén, rybník plný ryb, lesní divadélko, mlýnské vodní kolo, skalní bazén, naučné stezky Höhlenweg (Jeskynní stezka) a Alpenkräuterweg (poznávací stezka s alpskými bylinkami), dále místo s kamennými draky, říši víl a trpaslíků či tančící lesní duchy. Je tu pochopitelně i několik odpočinkových míst, kde si můžete dát malé občerstvení.

Po celé léto si můžete užívat kouzelného světa na konci údolí v Saalbach Hinterglemmu zdarma!

Käpt'n Hook Erlebnisfreibad

Nový zábavní venkovní bazén "Kapitána Hooka" je velkolepou příležitostí ke koupání. 1000 m² vodní plochy s kanálem divoké vody, se šplhací sítí, masážními stoly, s vířivkou, zátokou houpaček a s "dešťovou zónou“. Je tu tobogánová skluzavka se světelnými a zvukovými efekty, které vytváří proudy vody. Je tady i skluzavka na pneumatikách a široká skluzavka s vlnami.

K dispozici je zde také hřiště na plážový volejbal a letní kino pro děti, na palubě lodi najdete restauraci. Otevírací doba je obvykle za dobrého počasí denně od 9:00 do 19:00 hodin.

Familienpark Hinterglemm

Na místech, kde stával téměř 40 let hinterglemmský krytý bazén, vznikl sice malý, ale perfektní rodinný park. Láká malé i velké návštěvníky k odpočinkovému lenošení, pro děti je tady dostatek míst, kde se dokonale vyřádí.

Místo

Käpt'n Hook Erlebnisfreibad, Saalbach 47° 23' 28.4604" N, 12° 38' 8.2536" E
Location