Jste zde

Domů » Léto

Dovolená na kolech

Hinterglemm - cyklotrasy

Pro cykloturisty je v oblasti Leogang Saalbach Hinterglemm skutečný ráj se značenými trasami pro horská kola všech úrovní obtížnosti - od způsobu jízdy pro "potěšení a pohodlí" až po zběsilé jízdy pro náročné. Lehké, krátké jízdy s převýšením s požitkem z panoramatického výhledu na okol, až po maratony mistrovství světa XXL. Freeride Tour "Big 5 Challenge", právě tu „svou“ vhodnou trasu tady najdou všichni - začátečníci, pokročilí i profesionálové.

Přes 30 horských chat zaručuje občerstvení a kulinářské zážitky všem cyklistům, kteří se vydají na cestu. Některé z těchto chat se dokonce mohou honosit titulem "Bikefreundliche Hütte", což znamená, že jsou přátelské k cyklistům. Kde cyklisté spatří toto označení, mohou si být jisti, že jim tu bude poskytnuta i první pomoc, např. při různých cyklistických nehodách či vadách materiálu. Jsou tu k dispozici různé náhradní duše a pláště, lze si zde zalepit píchlé kolo, napumpovat pneumatiku, apod.

Novinky se dostaly i do tohoto regionu, a to zejména pro cyklisty, kteří na tom nejsou nějak extra s fyzickou kondicí. Výlety na elektrických kolech nejsou až zas tak moc fyzicky náročné a nemusíte obdivně závidět svalnatá lýtka vašim cyklistickým průvodcům. Jízda na horském kole s elektrickým pohonem vám dodá potřebnou dynamiku a pocit, jako byste byli součástí pelotonu na Tour de France.

Abyste se seznámili s těmito novými elektrickými koly, umožní vám to místní velmi zajímavá nabídka. 7 noclehů ve vámi požadované kategorii ubytování a po dobu 5 dní budete mít k dispozici elektrické kolo Movelo. Kromě toho můžeme využít i kartu Löwen Alpin Card, s níž pak budete mít další velký volný výběr různých zážitků.