Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Akce v prosinci 2013, 1. část

Vrcholek hory Schattberg a jeho okolí
Autor: sky#walker

BERGFESTival

Termín: 6. - 8. prosince 2013

Místo: Saalbach Hinterglemm

Zkušení organizátoři festivalu z Taubertalu a festivalu Rocco del Schlacko (proslulé rockové festivaly v Německu) uspořádají v zimě v Saalbach Hinterglemmu skvělou rockovou podívanou! Od 6. do 8. prosince 2013 se tady odehraje první ročník BERGFESTivalu.

Mezi vystupující budou patřit takové hvězdy rockových pódií, jako Kraftclub, Guano Apes, LaBrassBanda, The Subways, Donots, Blumentopf, Frittenbude, Monster of Liedermaching, Russkaja, Evil Jared nebo Kontrust.

Zdejším pořadatelům byla doba do konání dalšího letního festivalu prostě příliš dlouhá. Touha to zkusit a obava před zimní nudou přispěly k nápadu udělat něco pro rockové fanoušky i v zimě, a zrodil se tak zbrusu nový oficiální zimní festival.

Po dva dny a po dvě noci přinese zasněžený Saalbach Hinterglemm tu pravou festivalovou pohodu. Doslova celé městečko bude ve varu! Festival se bude konat pod širým nebem, což je pro rockovou akci naprosto nutné.

Rock bude znít jak v nadmořské výšce 2.000 m na vrcholku hory Schattberg, tak i na hlavním pódiu na náměstí Dorfplatz. Ovšem těmito venkovními pódii to ještě ani zdaleka nekončí. O opravdovou rozmanitost nového BERGFESTivalu se postará také síň slávy "Hall of Fame“ a dva skvělé kluby.

A kromě toho si zde mohou rockoví nadšenci užít perfektního snowboardingu a lyžování. Přes 100 km sjezdovek je na tuhle akci již připraveno. Stručně řečeno, ve dne se bude sportovat a v noci bude řádit rock!

Safety Camp

Termín: 6. - 8. prosince 2013

Místo: Spielberghaus Saalbach

Firmy YellowTRAVEL, mc2alpin a Spielberghaus se rozhodly společně uspořádat ve spolupráci s vybranými partnery opravdu pestrý víkend. Témata a obsah programu poskytnou ideální úvod do nadcházející zimní sezóny a nabídnou doškolení a výměnu znalosti na té nejvyšší možné úrovni.

Plánují se společné jízdy freeriderů v malých skupinách v oblasti, kde bude kladen hlavní důraz na alpské bezpečí a na rychlé rozhodování. Témata jako vyhodnocení stavu sněhové pokrývky nebo výběr správné stopy budou zprostředkovány ve zcela autentickém prostředí tím nejprofesionálnějším způsobem.

Na účastníky čeká výuka zacílená na důležité tipy a triky z praxe, které vhodně doplňují naplánovaný obsah. Útulný Spielberghaus zase poskytne dostatek času k zodpovězení všech otázek. Nebudou samozřejmě ani chybět různé aktualizace jednotlivých produktů a družná společenská zábava.

Cena: 270 € (sponzorováno firmami Arcteryx, Black Diamond, Pieps), zahrnuje odbornou přípravu s certifikovaným horskými a lyžařskými průvodci, 2x přenocování včetně polopenze na Spielberghausu, přepravu zavazadel, drink na uvítanou, zapůjčení vybavení (lavinový vyhledávač, lopata, sonda), testování produktů.

Minimální počet účastníků je 7, maximální 28. Požadavkem pro absolvování kempu jsou dostatečné lyžařské dovednosti mimo sjezdovky, dobrá fyzická kondice pro stoupání při lyžařské túře.

Místo

Dorfplatz, Saalbach Hinterglemm 47° 23' 29.004" N, 12° 38' 11.0364" E
Location