Jste zde

Domů » Leogang

3. ročník horského běhu na Asitz

3. ročník horského běhu na Asitz

25. 9. 2011 se koná 3. ročník horského běhu na vrcholek Asitz (Asitzgipfelberglauf)

Horští běžci se na tuto akci mohou těšit už nyní! Po velkolepém horském závodu, který byl zároveň mistrovstvím Rakouska, v roce 2010 se rozhodl pořadatel - Běžecký sportovní svaz v Leogangu – zorganizovat běh na vrcholek Asitz i v roce 2011.

Salcburská lehkoatletická asociace udělila tomuto závodu několik vysokých ocenění a to je také důvod, proč každý horský běžec prostě musí na tuto jedinečnou akci přijet, a to ať už z blízka nebo z daleka a 25. září 2011 vyrazit na třetí ročník tohoto leogangského "Asitzgipfelberglaufu".

Ohlédnutí za 2. ročníkem běhu
Na tyrolské hoře Asitz se v neděli 6. června konal 2. ročník populárního běhu do vrchu. Za nádherného počasí se tu shromáždilo více než 200 startujících, kteří chtěli pokořit tento 1914 m vysoký horský vrchol a snažilo se dosáhnout toho nejlepšího času.

V roce 2009 se to podařilo Markusovi Kröllovi z Zillertalu a v loňském roce zvítězil opět závodník z Tyrolska - Alexander Rieder z klubu LSV 1990 Kitzbühel, který vyhrál v novém traťovém rekordu před Aloisem Redlem a Markusem Kröllem. Kvůli silné dešťové přeháňce den před startem se trať stala ještě obtížnější a poměrně vysoké teploty kolem 24 stupňů v den závodu přinesly celé řadě běžců velké těžkosti.

Geografie: