Jste zde

Domů » Saalfelden

Závod Brandlhof Allstar Biatlon

Závod Brandlhof Allstar Biatlon

Na 9. července 2011 se plánuje akce Brandlhof Allstar Biatlon, kdy se běžky vymění za "skike" (speciální kolečkové brusle - lyže) a zasněžená běžkařská trať se změní na asfaltovou cestu. Úspěch 1. ročníku této akce byl opravdu velký a tak budou nyní do závodu přizvány i sportovní ambiciózní amatérské týmy.

Tento závod se, na rozdíl od zimního biatlonu, odehrává na horských kolech, skike nebo motokárách s výkonem 10 koní, samozřejmě s během a střelbou. Ideální je poloha areálu u Centra techniky jízdy rakouského autoklubu ÖAMTC s odbočkou k hotelu Brandlhof v Saalfeldenu a ke střeleckému stadiónu.

Každý člen týmu bude během závodu 2x vleže střílet a mezitím absolvuje 1,2 km dlouhý běžecký, cyklistický nebo motokárový okruh. V 5- členném týmu musí být vždy alespoň jedna žena. První závodník začíná na skike a další čtyři ho následují v příslušných disciplínách.

Exkluzivní doprovodný program začíná v pátek po střeleckém tréninku, po prohlídce trati a po vyhlášení startovního pořadí. Při gurmánské večeři se pak probírá optimální strategie.
V sobotu po posledním tréninkovém okruhu se střeleckým tréninkem a instruktáži následuje start. Mezi jednotlivými závody se koná běh biatlonového rakouského dorostu.
Večer se slaví vítězství při rustikálním gurmánském bufetu a při zábavné "After Race" párty.

Závod Brandlhof Allstar Biatlon
Geografie: