Jste zde

Domů » Leogang

Zajímavosti Leogangu

"Díra" Birnbachloch s krasovým pramenem

Společenství Leogang je jedním z nejstarších míst těžby v rakouské spolkové zemi Salcbursko, a vy zde můžete navštívit a prohlédnout si důlní závod. Objevíte zde stopy, které vás zavedou zpátky do prehistorického období dolování. V místním dole uvidíte středověké štoly a dozvíte se mnoho informací o těžké a nebezpečné práci horníků.

Dále je v Leogangu Hornické muzeum, ve kterém je možné získat přehled o staletí dlouhé a bohaté hornické historii obce. Opravdu působivě budete informováni o práci horníků. Vedle toho tu můžete vidět více než 70 minerálů z oblasti Leogangu.

Dalším lákadlem obce je "díra" Birnbachloch s krasovým pramenem v Ullachgrabenu, kde se také nacházejí odkryté werfenské vrstvy (triaské horniny). Ty tvoří základ rakouského pohoří Steinberge, zakončení údolí Ullachtal tvoří kotlina Örgenkessel.

Mezi další zajímavosti patří "Grießener Moor", ornitologicky vzácný mokřad západní Evropy, císařská lípa "Kaiserlinde", která byla zasazena u příležitosti 50. výročí panování císaře Františka Josefa I., a kaple svaté Anny, která patří k penzionu Hüttwirt.

Hezkým místem je ještě Melcherloch, velké „okno“ v horách Steinberge, přes které budete mít nádherný výhled na hory Glocknerberge a cyklotrasu Skulpturenradweg. Na každých dvou až třech kilometrech na ní můžete vidět až šest metrů vysoké sochy, které vytvořily děti spolu s umělci. Cesta má délku asi 75 kilometrů.

Mokřad "Grießener Moor"
Hory Steinberge - velké "okno" Melcherloch
Geografie: 

Místo

Hornické muzeum Leogang 47° 26' 30.552" N, 12° 42' 36.7596" E
Location