Jste zde

Domů » Leogang

Zajímavá místa v Saalfeldenu a Leogangu

Zámek Ritzen - Muzeum místní historie

Díky bohaté historii nabízejí města Saalfelden a Leogang velmi zajímavá místa, která určitě stojí za návštěvu. Ze starého domu v Leogangu, který dříve sloužil správcům hor, se stalo centrum historie, kultury, umění i vědy pro celou oblast. Najdete zde stálou expozici a také často se měnící výstavy s různými tématy.

Muzeum místní historie v zámku Ritzen informuje v celkem 24 odděleních o historii a životě v regionu. Na výstavní ploše o velikosti 1200 m2 si mohou návštěvníci prohlédnout výstavu minerálů a nálezy z nejranější historie regionu, dále se dovědí o detailech z geologie a místním geologickém prostředí, o lovu a náboženském umění, vesnickém bydlení, o tradičních krojích, zvyklostech a ručních pracích nebo o zemědělství. Součástí muzea je také výstava jesliček.

Zajímavým místem, které byste při dovolené v okolí Leogangu a Saalfeldenu určitě měli navštívit, je starý důl, kde se těžily různé minerály - stříbro, rtuť, měď, nikl, olovo a kobalt. Tento důl patří k nejstarším a nejvýznamnějším v celém Salcbursku.

Pěkný je také farní kostel v Leogangu. Je to již nejméně čtvrtý kostel, který na tomto místě stojí. Předpokládá se, že první sakrální stavbou zde byl dřevěný kostelík, který byl v roce 1323 nahrazen odolnější stavbou z kamene.

Geografie: