Jste zde

Domů » Leogang

Umělecká trasa Leo’s Gang, 2. část

Leo´s Gang - umělecké dílo

Gerald Neuschmied ukazuje na turistické trase Leo‘s Gang svým mostem z ušlechtilé oceli způsob, jak lze překonat různé problémy mezilidských vztahů. Umělec Otto Feldner z městečka Saalfelden tu předvádí svůj "Svět jako hrací míč", čímž chce vyjádřit každodenní pohyb mezi jednotlivými lidmi a přírodou jako jakousi sportovní metaforu. John Glader zde navrhl dvě kamenné sochy - "Kamenné sedadlo" a "Kapka rosy", které zhotovil z naplaveného kamení říčky Leoganger Ache.

Každopádně byste si měli najít alespoň trochu času k návštěvě této umělecké turistické stezky v Leogangu. "Každý, kdo sem přijde, určitě nepocítí na prvním místě nějakou tělesnou zátěž", řekla umělecká vedoucí Nicole Walters Pifferová. "Spíše jde o to, zbavit se na chvíli stresu a shonu."

Každá ze soch tu vypráví svůj příběh, otevírá nové perspektivy a zabývá se aktuálními otázkami, týkajících se mladších i starších osob. Leo‘s Gang Art tak neznamená žádné zastavení - ale spíše cestu pro trvalou cestu vpřed. To je také vidět na stále se rozšiřující nabídce uměleckého charakteru u silnice. Informační tabule na jednotlivých stanicích vám dají přesné informace o autorovi a jeho nápadech.

Leo´s Gang - umělecké dílo
Geografie: