Jste zde

Domů » Leogang

Umělecká trasa Leo’s Gang, 1. část

Leo´s Gang - umělecká díla

V srpnu 2009 byla uvedena do provozu nová turistická "stezka umělců" - Leo‘s Gang, kterou najdete v rakouském městečku Leogang v Salcbursku. Místní umělci vytvořili podél tři kilometry dlouhé okružní trasy Leo‘s Gang, která se nachází na úpatí vrcholku Asitz, neobvyklá umělecká ztvárnění, věnovaná domovu, vesnici a přírodě. To vše pod uměleckým vedením Nicole Walton-Pifferové.

Do projektu se podařilo získat sedm umělců z Pinzgau, působících v různých oborech. Představuje se tu např. Christine Bandmanová, která se narodila v Zell am See, se svými výrobky z oblasti keramiky, symbolizující dobu, kdy Leogang býval hornickou vesnicí.

Saalfeldenský umělecký tesař Martin Morawetz vytvořil pod heslem "Puls doby" umělecky ztvárněnou bránu. Umělecký řezbář Johann Gruber z Zell am See poukázal ve své práci "Voda a vzduch v pohybu" na význam těchto přírodních prvků. Wolfgang Tanner vytvořil "Strom zvukových splněných přání" vybavený zvukovým zařízením, které si tady mohou návštěvníci pouštět, a které připomínají důležitost kultury v našem životě.

Geografie: