Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Údolí řeky Saalach

Rakousko - řeka Saalach

Středisko Saalbach - Hinterglemm leží v salcburské oblasti Pinzgau, v údolí řeky Saalach. Tato oblast patří geologicky ke Kitzbühelským Alpám. Nejvyšší vrcholy jsou Spielberghorn, který je vysoký 2044 metrů a Hochkogel, který dosahuje výšky 2249 metrů.

Údolí řeky Saalach a Saalbach - Hinterglemm nabízejí spoustu možností, jak strávit báječnou dovolenou na horách a v přírodě - dětské hry, zábavu na vodě, sport, poznávání a různé slavnosti. Turistům se při výletech a horských túrách naskytne výhled na nádherné panorama Vysokých Taur. V zimě zde lyžaři najdou výborně upravené sjezdovky a v létě je zde pro turisty připraveno až 450 km značených a udržovaných pěších tras všech náročností.

Do vyšších nadmořských výšek se lze nechat vyvézt jednou ze čtyř lanovek. Na konečných stanicích si můžete vybrat z mnoha značených tras a sejít do údolí nebo se vydat po hřebenech hor. Náročnější sportovci mohou vyzkoušet celkem 12 značených tras pro běžce a milovníky nordic walkingu. Celková délka těchto tras je 71,4 kilometrů.

Na vrcholku Reiterkogel v Hinterglemmu vznikla nová zajímavá podívaná nejen pro milovníky přírody - zahrádka s alpskými bylinkami a dalšími rostlinami. Na návštěvníky zde čeká ukázka přes 100 léčivých rostlin a bylinek do kuchyně a dalších alpských květin. Většinu těchto rostlin se vám asi nepodaří zahlédnout ve volné přírodě.