Jste zde

Domů » Léto

Turistika a dobrodružství

Rakousko - horský masiv Leonganger Steinberge

Přímo uprostřed nádherné horské krajiny v regionu Salcbursko leží městečka Leogang a Saalfelden. Nádherný je zejména horský masiv Leonganger Steinberge a náhorní planina Steinernes Meer.
Díky výhodné poloze a blízkosti města Salcburk, tyrolských a bavorských hranic jsou obě městečka snadno dostupná autem, vlakem i letadlem.

Dovolenou bez stresu si můžete užít při horské turistice v nádherné přírodě. Pro turisty je v okolí Saalfeldenu a Leogangu připraveno na 400 km značených a velmi dobře udržovaných turistických cest. Občerstvit se lze v jedné z mnoha útulných horských chat nebo si udělat piknik na zelených a voňavých horských loukách. Při pěších túrách lze vystoupat až do výšky 2 600 m.n.m.

Největší řeka v regionu, Saalach, nabízí ideální podmínky pro adrenalinové vodní sporty. Neopakovatelným zážitkem je jistě jízda na kajaku nebo na raftu na divoké vodě nádhernou místní krajinou.

Opravdu nezapomenutelným zážitkem je návštěva horského jezera Zeller See, které má průzračně modrou vodu a ze kterého vytéká několik potoků. Dobrodružnější turisté zde mohou vyzkoušet také canyoning nebo kanu-trekking. Při kanu-trekkingu se sjíždí řeka ve dvojicích a s ovládáním lodi v nebezpečných peřejích pomáhá zkušený instruktor.

Rakousko - řeka Saalach
Rakousko - jezero Zeller See