Jste zde

Domů » Saalfelden

Skateplaza

Saalfelden - skatepark "Skateplaza"

Desetiletí poté, co se skateboarding dostal z USA i na saalfeldenskou mládežnickou scénu, byl i zde, v místní části Ramseiden, vybudován v červenci roku 2010 nový skatepark "Skateplaza".

Až do té doby skateboardisté "řádili" jen na parkovištích u supermarketů a na jiných veřejných místech. Znovu a znovu byli vyháněni a byli nazýváni potížisty. Největším problémem spojeným se skateboardingem je určitě hluk a to může být opravdovou zátěží pro jejich okolí. Dosud ale bylo velmi těžké najít vhodné místo pro tento nový druh sportu. Schody, obrubníky, betonové prvky – tam všude se skejťáci cítí dobře.

Saalfeldenu jezdili u staré tenisové haly, u nynějšího Hofer Arealu a v bývalé průmyslové hale v Haidu. Bohužel, tyto prostory byly k pronajmutí jen na krátkou dobu. Pak byly tyto prostory většinou prodány a budovy strženy. V loňském roce se tedy město rozhodlo vybudovat vlastní skatepark na obecním pozemku, kde mají skateboardisté najít své trvalé místo.

Při zahájení provozu se opravdu mnoho mladých lidí odhodlalo ihned vyzkoušet své oblíbené disciplíny a překážky - pipes, boxy a raily. Sečteno a podtrženo, areál je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé skateboardisty. Není se ovšem čemu divit, protože sami designéři a stavitelé těchto sportovních zařízení jsou nadšení skateři. Nejvíce se o celý tento projekt a jeho realizaci zasloužil student David Einwaller a veterán skateboardové místní scény Markus Unterweger z obchodu Bronx Shop.

Geografie: