Jste zde

Domů

Sáňkování Leo´s Kufengaudi

Sáňkování Leo´s Kufengaudi

Leo´s Kufengaudi, to znamená noční jízdu lanovkou s nočním sáňkováním a zábavou na vrcholku Asitz v Leogangu.
Dráha vede z prostřední stanice lanovky (Stöcklalm) až ke stanici do údolí (Riederalm) a zábava je zaručena. Ohřát a občerstvit se můžete v horských chatách s kulinářskými specialitami a hudebním doprovodem, např. v Alte Schmiede, Stöcklalmu, Forsthofalmu, Riederalmu nebo Outbacku.

Sáňkařská dráha je otevřena přibližně od konce prosince. V provozu je každý pátek od 18:00 - 21,30 hodin, pokud to počasí a sníh dovolí.
Poslední jízda lanovkou nahoru je ve 21,30 hodin a poté i poslední jízda na saních do údolí. Sáňkařská dráha může být z důvodu špatného počasí uzavřena – neposkytuje se žádná náhrada (návrat do údolí je možný kabinkovou lanovkou).

Jednosměrné jízdné za noční jízdu na lanovce na Asitz při "Leo´s Kufengaudi" stojí pro dospělé cca 13,40 euro a pro dítě narozené v roce 1995 a mladší asi 6,40 euro. Při větší skupině je každá desátá osoba zdarma.
Pokud máte zakoupený šesti a vícedenní skipas, platíte jen za půjčení sáněk poplatek 6,00 euro a také kauci 10,00 euro za pronájem sáněk. Vše se platí ve stanici lanovky v údolí.

Při sáňkování musíte také dodržet určitá pravidla:
- vyžaduje se pevná obuv
- nejsou dovoleny lyžařské boty
- nutné zimní oblečení
- pěší turistika na sáňkařské dráze není dovolena
- není dovoleno transportovat vlastní sáňky nebo nějaké jiné (zimní) sportovní vybavení