Jste zde

Domů » Saalfelden

Saalfelden

Rakousko - Saalfelden

Město Saalfelden má centrální polohu – je obklopené středisky, jako jsou například Leogang nebo Maria Alm. Místo je ideální výchozí bod pro pestrou zimní dovolenou. S bezplatným skibusem se dostanete během několika minut do rodinného lyžařského areálu Hinterreit nebo přímo k lyžařské oblasti Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.

Dnes je Saalfelden se svou rozlohou přibližně 120 km2 a se svými 15 tisíci obyvateli nejen třetí největší obcí ve spolkové zemi Salcbursko, ale i ekonomickým, vzdělávacím, kulturním a nákupním centrem v oblasti Pinzgau. Obchod, řemeslo, průmysl šetrný k životnímu prostředí, zemědělství a cestovní ruch jsou dominantami místního hospodářství.

Ve zdejší nabídce je i několik škol s různorodou škálou vzdělávacích možností, rozmanitý kulturní život, mnoho trhů a festivalů, stejně tak jako široká nabídka sportovních a rekreačních aktivit. A s patřičnou pýchou - a to bez jakékoliv ironie - mohou obyvatelé Saalfeldenu prohlásit, že žijí v jednom z nejkrásnějších míst na světě.

Geografie: