Jste zde

Domů » Leogang

Muzeum hornictví v Leogangu

Muzeum hornictví - expozice

Hornické muzeum v Leogangu, které se nachází v bývalé správní budově, leží v místní části Hütten. Na návštěvníky zde čekají bohaté místní dějiny a historie zdejšího hornictví krok za krokem.

Světově unikátní kolekce gotických soch světců z celé alpské oblasti je srdcem této podzemní výstavní budovy. Tváře svatých vyprávějí návštěvníkům muzea příběhy naděje, ale i utrpení horníků. Každý rok zde také můžete obdivovat nějakou zvláštní výstavu.

Ve zrekonstruované správní budově je každá místnost věnována jinému tématu. V přízemí uvidíte různé výřezy z historie leogangské hornické obce. Hoyerova místnost připomíná vůdce horníků, kteří museli kvůli svému luteránskému náboženskému přesvědčení opustit své domovy.

Zcela odlišný dojem vyvolává skromná hornická ​​kuchyně. Nahoře uvidíte předměty z každodenního života, vydávající svědectví o tvrdé práci horníků. Objevíte tady také řemeslnickou dílnu, kde bydlíval důlní správce. Dozvíte se také něco o těžbě rudy v Leogangu.

Kabinet minerálií vám poskytne ucelený přehled o druhém nejbohatším archeologickém nalezišti v Rakousku. Několik exponátů se dokonce stalo i Napoleonovou válečnou kořistí a ty jsou dnes zapůjčeny do Přírodně historického muzea v Paříži.

Geografie: