Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Letní dovolená v Saalbach-Hinterglemmu

Rakousko - krajina Saalbach-Hinterglemmu

Alpská oblast Saalbach-Hinterglemm nabízí spoustu možností pro aktivní cyklisty i pěší turisty, milovníky přírody i rodiny s dětmi. Letní dovolenou v tomto regionu můžete strávit podle svého přání.

Nádherná panoramata Vysokých Taur až po skalnaté hory Leoganger Steinberge provází turisty na každém kroku v údolí Glemmtal. Tady, kde v zimních měsících jsou "doma" fanoušci lyžování a snowboardingu, čeká v létě 450 km značených turistických cest na pěší turisty, stejně tak i na alpské nadšence.

Čtyři lanovky ušetří větší či menší námahu při stoupání do míst jen "kousek od nebe". Dvanáct značených tras a v některých mapách i vyznačené běžecké trasy a trasy pro nordic walking s celkovou délkou přes 70 kilometrů uspokojí i ty náročné hosty.

Více než 180 km tras pro horská kola činí ze Saalbach-Hinterglemmu ráj pro cyklisty v Rakousku. Ať už podnikáte lehké krátké výlety nebo obtížné maratonské tratě, složité singl tracky nebo úchvatné sjezdy dolů – tady si najdou začátečníci, pokročilí i profesionálové vždy tu svou ideální trasu.

Kolem 30 horských chat poskytuje nejen kulinářské pochoutky během horských túr. Při letním putování po pastvinách na vás čeká také místní lidová muzika, kdy hostinský přináší na stůl chutné místní speciality.