Jste zde

Domů » Leogang

Leogang

Rakouské středisko Leogang

Obec Leogang leží ve spolkové zemi Salcbursko a žijí zde asi 3 tisíce obyvatel. Nachází se v oblasti Pinzgau, mezi pohořím Leoganger Steinberge na severu, jehož nejvyšším vrcholem je Birnhorn (2634 m.n.m.), a Kitzbühelskými Alpami na jihu.
Cestovní ruch představuje v obci nejdůležitější ekonomický faktor. Obec se turisticky sloučila se sousedním městem Saalfelden v roce 1999, a vznikla tak rekreační oblast Leogang Saalfelden.

Zima ve středisku Leogang nabízí opravdu spoustu možností. Slunce, sníh a krásné sjezdovky, nedotčené svahy s pokrývkou prašanu - v lyžařské oblasti Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang s 60 vleky a lanovkami a 200 km značených a upravovaných sjezdovek si můžete vychutnat zimní období podle vaší chuti a nálady.

S moderními lanovkami Asitzbahn se pohodlně dostanete ze stanice v údolí (cca 800 m.n.m.) za 13 minut až do nadmořské výšky více než 1800 m (horní stanice) k perfektním sjezdovkám.

Lyžování, snowboarding, útulné horské chaty, aprés-ski, jízda na saních, běžky, sáňkování a mnoho dalších aktivit ve volném čase se postarají o nezapomenutelné zimní zážitky.

Geografie: