Jste zde

Domů » Saalfelden

Jezero Ritzensee

jezero Ritzensee

Umělé jezero Ritzensee se nachází v Saalfeldenu, v salcburském okrese Zell am See. S výstavbou hráze bylo z původní bažinaté oblasti a z kyselých luk vytvořeno malebné jezero. Název získalo podle zámku Ritzen, jednoho ze čtyř saalfeldenských zámků, který stojí na břehu.

Ritzensee je známé především jako rekreační oblast obyvatel okolních obcí, zejména Saalfeldenu. Proč by také měli někam daleko cestovat, když mají v blízkosti něco tak ideálního pro odpočinek a relaxaci. Díky své maximální hloubce 4 metry je jezero v letních měsících poměrně rychle vyhřáté až na 27°C. Ale nejen místní obyvatelé oceňují kvalitu přírodního koupaliště, i turisté ho již pro sebe objevili.

Na jedné straně zde najdete plochu 20 000 m2 na relaxaci, která nabízí dostatek místa pro velké i malé návštěvníky, na druhé straně vedou kolem jezera zdánlivě nekonečné pěší cesty, které jen čekají na objevení. Fitness centrum, sauna a nudistická oblast nabídku ještě doplňují. Dokonce zde díky několika investorům vzniklo rehabilitační centrum.

Kromě krásných procházek okolí vodní plochy nabízí i další rekreační aktivity. Kromě mnoha cyklistických tras a tras pro horská kola, třeba také minigolf nebo pit-pat (kombinace billiárdu a minigolfu) na pláži jezera.
V zimě zase na zamrzlém jezeře můžete vyzkoušet bruslení na bezvadně upraveném a dobře udržovaném ledu.

Geografie: 

Místo

Ritzensee 47° 25' 13.8324" N, 12° 50' 49.3188" E
Location