Jste zde

Domů » Léto » Ostatní letní sporty

Horská kola, 1. část

Krajina Saalbach - Hinterglemmu

Bike Circus

V horách oblasti Pinzgau se stala ze Saalbach - Hinterglemmu jedna z předních oblastí pro jízdu na horských kolech v celém Rakousku.

Široko daleko unikátní a úžasná síť MTB tras doslova všech stupňů obtížnosti zajistí, že vyznavači cross-country, soulrideři, freerideři i experti na downhill si tady přijdou dokonale na své.

Kdo nemá moc rád nějaké velké stoupání, může využít zdejších moderních kabinkových lanovek, takže bude mít možnost prozkoumat nespočet panoramatických tratí skoro bez námahy.

V Bike Circusu jsou ovšem také trasy vhodné i pro úplné začátečníky a pro rodiny s dětmi. Technicky jednoduché trasy představují cyklistické zážitky, které si ani snad nedovedete představit. Nově je tady vybudováno napojení na 280 km dlouhou cyklotrasu Tauernradweg.

Čistá příroda, špičkové restaurace, lákavé horské chaty, pulsující noční život, místní infrastruktura a hotely Bike'n'Soul zajistí letním "sunbikerům“ dovolenou na horském kole té nejvyšší kvality.

Několik údajů o Bike Circusu:

* 400 km značených tras pro horská kola a rozsáhlá síť 720 km cyklistických a bikerských tratí v celém regionu

* přístup na dálkovou trasu Tauernradweg

* 5 lanovek pro přepravu horských kol (překonávají převýšení cca 4.000 m)

* cross country maratón nebo půlmaratón

* single traily, downhilly, freeride, Dirt Park, North Shore, trainings parcours

* spojení s Bikeparkem v Leogangu

* mnoho horských chat pro milovníky MTB

* zdarma panoramatická mapa a 3D bike mapa na internetu

* denně výlety na kole s průvodcem a kurzy správné techniky jízdy

* události: Světové hry na horských kolech a Freeridový festival

BIG-5-BIKE Challenge

Speciální zážitky očekávají milovníky túr na horských kolech a freeridery v létě na BIG-5-BIKE Challenge. Již po celá léta nabízejí své služby lanovky horských drah Saalbach -Hinterglemm - Leogang se svou speciální gondolovou lanovkou s pěti místy k sezení, tzv. BIG-5-BIKE Challenge.

Je to opravdu zvláštní a vskutku jedinečné zvýraznění již tak zajímavého zdejšího světa horských kol. "Challengerům" je zde k dispozici při této XXL- túře celkem 5 lanovek jedoucích na 5 různých hor, které přinášejí vskutku maximální a absolutní potěšení z freeride, a to po celý den.

Hned na první části trasy je třeba překonat převýšení téměř 5000 výškových metrů, z toho jen asi 500 metrů vlastní silou, zbytek pak za vydatné pomoci lanovky. Při téhle XXL Freeride-Tour záleží jen a jen na nás samých, zda se vydáme směrem na další horský vrcholek, a zda se rozhodneme překonat další výškové rozdíly.

Místo

Lanovka Schattberg Express, Saalbach 47° 23' 25.2384" N, 12° 38' 6.4608" E
Location