Jste zde

Domů » Léto » Zábava, akce

Hornické muzeum v Leogangu, 2. část

Hornické muzeum - expozice

Od května až do října 2011 bude v Hornickém muzeu uspořádána speciální výstava "Rudolf Leopold a gotika". Muzeum se tak pochlubí některými neznámými aspekty ze života asi nejznámějšího rakouského sběratele umění 20. století v rámci této zvláštní výstavy.

Prof. Dr. Rudolf Leopold shromáždil, vedle malby klasické i moderní, vynikající umělecká díla z období gotiky. Poprvé a výhradně pro tuto výstavu bude zapůjčeno v tomto roce na 120 kvalitních exponátů z jeho soukromé sbírky v rakouské metropoli Vídeň.

Toto ještě "mladé" muzeum pod vedením Hermanna Mayrhofera, kurátorora výstav, dělá opravdu všechno možné i nemožné a přináší do salcburského Leogangu ještě nikdy neviděnou část slavné Leopoldovy sbírky.

Prostřednictvím Dr. Alberta Millera, jednoho z nejvýznamnějších odborníků na gotiku z německy mluvících oblastí, má místní muzeum na své straně profesionální podporu. Stal se totiž vědeckým vedením této výstavy o níž bude vydán taktéž rozsáhlý katalog.
Milovníci i experti na umění se mohou těšit na speciální výstavu o tom nejlepším, co lze v celém Rakousku i daleko za jeho hranicemi vidět.

Otevírací doba: Od května do října, od úterý do neděle, od 10:00 do 17:00 hodin, průvodce je možný na požádání. Od prosince do března pak každý čtvrtek od 18:30 do 20:30 hodin. V listopadu a v dubnu je zavřeno.
Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Hornické muzeum - další expozice