Jste zde

Domů » Zima

Hinterreit - vrcholové lyžování

Hinterreit - vrcholové lyžování

Reprezentační tým Rakouské lyžařské federace se také zdokonaluje ve skiareálu Hinterreit v Saalfeldenu.
Mnoho rakouských slalomových lyžařů jako je například Mario Matt, Reini Schönfelder, Wolfgang Hörl nebo Phillip Schörghofer využívá vedle lyžařských týmů ze Spojených států, Švýcarska nebo Finska ideální podmínky v Hinterreitu pro přípravu na nadcházející zimní soutěže a závody Světového poháru.

Zejména Wolfgang Hörl jako obyvatel Saalfeldenu se může na své domovské tréninkové trati perfektně připravit na nadcházející Světový pohár ve slalomu a zároveň doufá, že bude moci potvrdit nebo dokonce i vylepšit své 13. místo ze závodu v Adelbodenu a 18. místo v Kitzbühelu.

Že vrcholoví sportovci, jako je například Hermann Maier a další, nemohou trénovat na svazích s rekreačními lyžaři je vcelku jasné. Tady, na nové FIS tréninkové trati na sjezdovce v Hinterreitu mezi Saalfeldenem a Maria Almem, se nachází ideální podmínky pro trénink a závodní testování.

Tréninková trať nabízí vše, co očekávají sportovci na svazích při Světovém poháru. Dva strmé kopce, dva vrcholy a plochý kus terénu umožňují sportovcům při tréninku na trati o délce 1,1 km a šířce 70 m vyzkoušet klíčová místa lyžařského sportu a sněhová děla jim zajistí nejlepší podmínky pro testy až do jara.

Hinterreit - vrcholové lyžování