Jste zde

Domů » Leogang

Dovolená pro rodiny s dětmi

Asitzbahn - Leo’s Kinderland

Rodiny s dětmi najdou v Leogangu a Saalfeldenu opravdu komplexní péči se zábavou. Villa Kunterbunt, lyžařská mateřská škola a školka, je provozována ve spolupráci s lyžařskými a snowboardovými školami a též s Leogangskými lanovkami. Profesionálně řízená a velmi dobře vybavená vila se nachází hned vedle dolní stanice lanovky na Asitz v Leogangu.

Zde jsou předškoláci od dvou do šesti let zařazeny do péče pedagogicky vyškolených odborníků buď jen na pár hodin, nebo i na celý den a je tady o ně dobře postaráno - a to i bez lyží. Místo toho mohou sáňkovat, stavět sněhuláky, malovat, něco kutit a hrát zábavné hry. Již pro děti ve věku od 4 let nabízejí místní lyžařské a snowboardové školy výuku těchto zimních sportů.

Týdenní program v Leogangu a Saalfeldenu zajisté přiláká svou velikou rozmanitostí mnoho mladých i starších! Ať už si zvolíte pobyt na horské chatě, večerní lyžování, jízdu kočárem taženým koňmi, či sáňkování a curling - nudu tu rozhodně nikdy nepotkáte.
Za přímo dobrodružnou rodinnou zábavu se dá označit noční sáňkování na Asitzu.

Asitz je místní leogangská hora a vždy v úterý a v pátek tady můžete zažít noční jízdu kabinkovou lanovkou na horu a účastnit se sáňkařské akce "Hüttenzauber und Rodelgaudigondel". Zábava na sáňkařské dráze od střední stanice (Stöcklalm) až k dolní stanici lanovky (Riederalm) je opravdu zaručena. "Hüttengaudi" – zábava na horské chatě s kulinářskými specialitami a hudebním doprovodem na chatě Berghaus Asitz i na dalších místech, jako např. Alte Schmiede, Stöcklalm, Forsthofalm, Riederalm a Outback, vám dozajista nedá na tento hezký večer dlouho zapomenout.

Přímo u sportovní arény lanovky Asitzbahn čeká "Leo’s Kinderland". Zimní hřiště pro děti, které dokáže potěšit každé dětské srdce a to i těch nejmenších! Společně s místními lyžařskými školami tady mohou ti nejmladší lyžaři vyzkoušet svoje první obloučky ve sněhu. Čtyři "kouzelné koberce", kolotoč pro děti, sněhová iglú, rytířský hrad a další kratochvíle tu jsou připraveny pro malé návštěvníky.

Zábava a zážitky v bílé sněhové nádheře, to je jednoznačná priorita zdejšího zábavného parku pro vaše děti. Leo‘s Kinderland nabízí malým lyžařům zábavu na ploše 1,5 ha a se zasněžovacím zařízením zde zimní zábava trvá až do jarních měsíců.

Vyškolení lyžařští instruktoři zde malé sportovce naučí, jak na lyže a ještě si přitom užijí spoustu legrace a her. A o ty, kteří ještě neumí vůbec stát na lyžích, je zde také dobře postaráno!

Pokud byste chtěli strávit příjemný večer, existuje tu i nabídka "Babysitterservice" - prvotřídní služba na hlídání vašich dětí. A pak již romantickému zimnímu večeru v Leogangu a Saalfeldenu nic nestojí v cestě.

Geografie: