Jste zde

Domů » Léto

Arbesreitalm

Rakouský region Saalbach

Arbesreitalm/Mitterstegalm u městečka Maria Alm leží v nadmořské výšce 1080 metrů. Je oblíbeným turistickým cílem jak u místních obyvatel, tak i u turistů.

Pěšky se k tomuto místu dostanete několika způsoby. Hned vedle parkoviště při příjezdu do obce u hlavní silnice vede vysokohorská panoramatická cesta po trase Schlossberg - Friedenskapelle, přes krásné louky a kolem selských usedlostí až k Arbesreitelmu. Tato trasa trvá asi 1,5 hodiny.

Pěšky se také můžete vydat od restaurace Hinterreit po cestě lesem, která trvá také asi 1,5 hodiny a je ideální pro zkušenější turisty. Nebo můžete vyjet autem přes Unterberg do Jetzbachgrabenu, nechat auto na parkovišti a vpravo od příjezdové cesty vede pohodlná cesta, která trvá přibližně 40 minut.

Asi před 100 lety byl ještě Arbesreitalm obhospodařovanou selskou usedlostí, což ještě dnes dokazují bílé stěny a černý zakouřený otvor do komína v kuchyni. Přívětivost, se kterou je každý host uvítán, každého hosta zahřeje u srdce.

Vychutnávat si jídlo z místní vlastní produkce a mít při tom nádherný výhled na okolní kopce Hochkönig- Hundstein- Schönwieskopf- Brunnkopf, poslouchat originální dřevěnou fontánku s tekoucí vodou a pozorovat místní zvířata (krávy, telata, koně, ovce, slepice, kachny, králíci, atd.), to všechno je zde skvělým zážitkem. Pro ty nejmenší hosty je připravena houpačka, dětské nádobíčko nebo dětský stůl.

Rakouský region Saalbach s okolními vrcholy