Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Zimní Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm - okolní krajina

Obec Saalbach-Hinterglemm se nachází v nadmořské výšce 1003 metrů. Je asi z 90% orientována na turistický ruch a patří se svou bohatou nabídkou prázdninových apartmánů a hotelů k těm největším turistickým střediskům v Rakousku.

Pro lyžařskou dovolenou je to zcela ideální místo. Lyžařská oblast zahrnuje 200 km perfektně upravených sjezdovek a 55 lanovek a vleků. Dokonce i snowboardisté tu najdou opravdový ráj, který nabízí speciální snowboardové sjezdovky a U-rampy. Více než 450 zasněžovacích zařízení se stará o to, aby sníh hned tak nezmizel i za nepříznivého počasí.

I pro běžkaře jsou zde k dispozici upravené stopy. Pokud rádi sáňkujete, můžete si vychutnat čtyři sáňkařské dráhy v krásné zimní krajině, najdete zde také umělé kluziště pro bruslení. I pokud si prostě jen chcete užívat zimní krajinu, nepříjdete také zkrátka – očekává vás přes 40 kilometrů upravených turistických tras. Z dalších sportovních aktivit jmenujme například curling, jízdu na saních tažených koňmi, výlety na sněžnicích, snowtubing u lanovky Unterschwarzachlift.
Pro relaxaci se doporučuje návštěva krytého bazénu v Hinterglemmu se saunou, soláriem a masážemi.