Jste zde

Domů » Léto

Turistické trasy

Horský svět Saalbach Hinterglemmu, Rakousko
Autor: edanzer2009

Více než 400 km turistických stezek je k dispozici návštěvníkům regionu Saalbach Hinterglemm v Rakousku.

Přes pařezy a kameny, podél krásných jezer a úchvatné přírody se můžete vydat pěšky na některý z místních vrcholků.

Odměnou za vysilující výstup vám bude téměř nekonečný výhled do okolí.

Horský řetězec Pinzgauer Grasberge budete mít na jedné straně, Kitzbühelské Alpy na straně druhé.

Ale jsou i pohodlnější způsoby, jak se dostat vzhůru na vrcholky.

V letních měsících jsou v této salcburské prázdninové destinaci v provozu čtyři lanovky, takže se nahoru dostanete i bez větší námahy.

A to nejlepší na tom je, že pokud v místě vašeho ubytování obdržíte JokerCard, můžete využít lanovky zcela zdarma.

Po dlouhé túře je pro posilnění k dispozici na 40 horských chat, které nabízejí místní pochoutky: od chutné svačiny Brettljause až po tradiční palačinky.

Ať už vyrazíte na vlastní pěst, necháte se vést průvodcem, dáte přednost turistické kanceláři nebo třeba úchvatným panoramatickým procházkám, budete doslova ohromeni.

Trasa Heilkräuterweg

V nádherně položené "Bylinkové trase" na Reiterkogelu v Hinterglemmu si přijdou na své hobby zahrádkáři a milovníci přírody. Poznáte krásu a sílu více než 80 původních druhů rostlin a zjistíte, jaké rostliny jsou jedovaté nebo které bylinky se používají v lékařství a v kuchyni.

Lokalita se nachází přímo u horské chaty Reiteralm v nadmořské výšce 1.544 metrů. Snadno se tam dostanete pěšky během asi 20 minut od horní stanice lanovky Reiterkogelbahn.

Podrobné informace o jednotlivých bylinách získáte na "bylinkových polích", které se rozprostírají přímo u lanovky Reiterkogelbahn. Objevíte tady také Kneippovo stezku a balanční stanice.

Trasa Heimat-Rundweg

Na této pohodové okružní trase kolem zdejšího vrcholku Zwölferkogel se můžete dozvědět mnoho zajímavého o údolí Glemmtal. Jak se z jedné chudé horské vesničky postupem času stalo mezinárodně významné turistické středisko, velice poutavé legendy a příběhy nebo zajímavé věci z oboru lesnictví a lovu zvěře.

Pohodlná lehátka na vrcholku a u rybníka pod chatou Breitfussalm (cca 30 minut chůze) lákají k relaxaci a oddechu. Nechte tady klidně plynout čas a vychutnejte si fantastický výhled na Glemmtal, Steinernes Meer nebo Grossglockner.

Ty nejmenší návštěvníky jistě potěší Montelinovo dětské hřiště na vrcholku Zwölferkogelu s prolézačkami, vyhlídkovými posedy a mnoha dalšími hracími zastávkami.

Trasa Wanderlehrpfad

Asi deset minut chůze od horské chaty Lindlingalm začíná stezka Talschluss-Wanderweg pro vstup do turistické naučné trasy Wanderlehrpfad (asi 10 minut).

Podél cesty najdete informační tabule, které vybízejí k plnění nejrůznějších úkolů a popisují květiny a rostliny horského světa. Na začátku a na konci cesty se na dřevěných panelech upozorňuje na nebezpečí, potřebné vybavení, občerstvení, bezpečnostní pokyny a životní prostředí v horách.

Wanderlehrpfad má přichystáno mnoho zajímavých informací, které mohou být velmi užitečné zejména pro nezkušené turisty. To znamená, že naučná stezka je ideálním úvodem do turistické dovolené.

Trasa Seven Summits

Na zkušené turisty čeká zvláštní výzva: Seven Summits Saalbach Hinterglemm, která má výchozí bod u horní stanice lanovky Schattberg X-Press Saalbach.

Tato téměř 24 kilometrů dlouhá horská túra přes 7 nejvyšších vrcholků Glemmtalu, s alpským charakterem a převýšením 1.413 metrů, je určená pro skalní individualisty a fyzicky zdatné alpinisty.

Svět rostlin v Saalbach Hinterglemmu, Rakousko
Autor: wiesergut

Místo

Horská chata Reiteralm, Saalbach Hinterglemm 47° 23' 47.3064" N, 12° 35' 58.4124" E
Location