Jste zde

Domů » Hinterglemm

Skicirkus a snowparky

Nightpark v Hinterglemmu

Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang nabízí výborné podmínky nejen pro lyžaře, ale také pro freestylisty a snowboardisty. Pro ně jsou zde připraveny celkem tři výborné snowparky. Nightpark u nově postavené (v létě 2010) lanovky Unterschwarzachbahn v Hinterglemmu, Nitro Snowpark v Leogangu a Learn to Ride Easy Park, stejně jako boardercross na Bernkogelu v Saalbachu. Potěší nejen samotné jezdce, ale také diváky.

Díky skvělým sněhovým podmínkám a pomoci od profesionálů jsou tyto tři parky v perfektním stavu a lákají k zimní zábavě. Kromě těchto snowparků mohou snowboardisté využít dalších 200 km kvalitních sjezdovek a 55 moderních lanovek a vleků s výbornými sněhovými podmínkami až do jara.

V každé nové zimní sezóně je Nightpark v Hinterglemmu rájem pro freestylové snowboardisty a lyžaře. Na jeho modernizaci se naposledy podílel profi jezdec Mario Fuchs a kompletně přestavěl jeho atrakce. Pro sportovce jsou zde připravené nejrůznější překážky jako například big air, kicker, spine, wall - ride, různé raily a boxy. O bezchybnou kvalitu parku se starají každý den shapeři Roli Hofer a Heinz Fuchs. Celý Nightpark je uměle osvětlen a každý den otevřen až do 21.30 hodin.

Neméně zábavným místem je Nitro snowpark, který se nachází u lyžařského vleku Asitzmuldenlift v Leogangu. O kvalitně připravené překážky se zde starají profíci Reini a Erwin a zajišťují tak všem návštěvníkům ty nejlepší tréninkové podmínky. Nově jsou zde také otevřeny kicker line a rail park. Odpočinout a relaxovat se dá v prostoru Chill Area u penzionu Adlerhorst.

V Leogangu působí Stefan Gimpl, jeden z nejlepších světových freestylistů (trojnásobný vítěz Air & Style Contest a Soul City Silvesterevent). Optimálně tvarované překážky corner, big air kickery, stejně jako rozličné raily a boxy umožňují ten nejlepší způsob pro trénink. Dva profesionální shapeři udržují Nitro Park po celé zimní období v co nejlepší formě a překážky směřují vždy na tu nejlépe osvětlenou stranu, tedy směrem na jih. Po sportování se můžete odreagovat při hudbě, kterou pouštějí v parku nebo na slunečních terasách u okolních horských chat.

Snowpark je otevřený po celou zimu a každý víkend můžete dokonce testovat ty nejnovější Nitro snowboardy. Absolutně špičkovými událostmi jsou Winter - Start v prosinci a Nitro Spring Camp na Velikonoce.
Za pouhých 12 minut se dostanete kabinkovou lanovkou přímo do arény na Asitzu! Vzhledem k výhodné poloze místa a také díky novému zasněžovacímu zařízení je možné tu trávit příjemné chvíle až do pozdního jara.

Místo

Hinterglemm 47° 22' 32.1816" N, 12° 35' 24.1044" E
Location