Jste zde

Domů » Léto

Rady a tipy pro pěší turisty, 1. část

Saalbach Hinterglemm a turistika
Autor: ravas51

Turistika a horolezectví jsou jedny z nejčastěji provozovaných volnočasových aktivit v Evropě. Podle průzkumů je více než polovina všech Středoevropanů aktivními turisty.

Nicméně, není žádný jiný rekreační sport, který tak komplexně podporuje zdraví, a to pro všechny věkové kategorie. Při horské turistice se současně a optimálně namáhá celé tělo.

Stoupání vzhůru podporuje srdce, plíce a svaly, sestup dolů zase trénuje klouby a páteř. Nenajdete žádný lepší způsob k získání dobré kondice a žádnou lepší metodu k prevenci před civilizačními chorobami.

Neexistuje také krásnější "tělocvična" než jsou hory, jejichž hustá síť turistických stezek je pro každého pohodlné dosažitelná i lanovkami. Hory kolem Saalbach Hinterglemmu také vykazují téměř ideální a "zdravou" výšku.

Turistika je potěšením pro tělo, mysl i duši. Region Saalfelden - Leogang, který se nachází v srdci salcburských hor, nabízí svým hostům širokou nabídku turistických příležitostí.

Jen stěží najdete volnočasovou aktivitu, která je tak jednoduchá, ale zároveň rozmanitá jako pěší turistika. Přechody od klidné procházky, přes delší power walking až po náročné horské trasy jsou často velmi plynulé.

Více než 400 kilometrů turistických stezek zahrnuje značené a neustále upravované pěší trasy. To dělá z rekreační oblasti Saalfelden - Leogang v salcburských horách jednu z největších a nejoblíbenějších turistických oblastí v Rakousku.

Na neuvěřitelných 400 km stezek, vedoucích přes alpský letní ráj, na vás čekají nezapomenutelné zážitky. Ať už se na ně vydáte sami na vlastní pěst nebo s průvodcem místního turistického sdružení, před očima pořád uvidíte nádherné panorama.

V informačním centru si můžete vzít základní mapu zdarma. A pokud při vašem ubytování v Saalbach Hinterglemmu získáte navíc kartu JOKER CARD, budete mít všechny trumfy v ruce, protože jsou k ní lanovky zdarma, stejně jako jízda "Wanderbusem" nebo výlety s průvodcem.

Vybavení

Pro pěší turistiku se doporučuje kotníková turistická obuv s tvarovanou podrážkou (ne tenisky), pevný, pokud možno nepromokavý batoh, lékárnička, pláštěnka, pokrývka hlavy, teplé oblečení, větruvzdorný vnější oděv, turistická mapa, nastavitelné turistické hole, ochranný krém proti slunečnímu záření, sluneční brýle, jídlo, pití, mobilní telefon.

Rady pro vaši bezpečnost

Před zahájením pěšího výletu si podrobně projděte trasu na mapě. Informujte vašeho ubytovatele o trase a přibližném času návratu. Nechte si také poradit od místních obyvatel. Přizpůsobte trasu vaší fyzické kondici a mějte sebou správné vybavení.

Místo

Informační kancelář Saalbach Hinterglemm 47° 23' 21.2532" N, 12° 38' 27.042" E
Location