Jste zde

Domů » Leogang

Možnosti zimní turistiky

Saalfelden

Rozsáhlá síť tras v mělké a široké kotlině u Saalfeldenu a Leogangu zcela oficiálně zve své návštěvníky na nordic walking - nový severský sport, tzv. chůze po sněhu s hůlkami. Užijete si zde při něm nádhernou horskou kulisu a zasněženou zimní krajinu, ale tentokrát bez lyží!

Nabídku různých výcvikových kurzů, vybavení a veškeré dostupné informace se dozvíte v místních lyžařských školách nebo obchodech se sportovními potřebami. Můžete tak objevit rozmanitou škálu příležitostí v oblasti zimní turistiky a nordic walkingu v Saalfeldenu a v Leogangu.

Četná boční údolí v této oblasti jsou přímo ideálními místy pro zimní procházky. Aby jste jako návštěvníci mohli plně využít této skutečnosti, byly v Leogangu postaveny zcela nové zimní turistické stezky. Také v Saalfeldenu můžete zažít zimu z té její klidnější strany, a to když budete procházet na sněžnicích hlubokým sněhem a mimo veškerý silniční provoz a turistický ruch.

Výlety na sněžnicích v Leogangu organizuje např. lyžařská a snowboardová škola Deisenberger nebo alpské a horské chaty v okolí. Můžete zde zažít třeba výpravu s pochodněmi. Kouzelná zimní krajina osvětlená pochodněmi se vám nabízí za doprovodu zkušeného průvodce, každý pátek večer ve 20:00 hodin. Tato neobvyklá výprava se koná za účasti minimálního počtu pěti účastníků.

Geografie: 

Místo

Leogang 47° 26' 22.3296" N, 12° 45' 46.566" E
Location