Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Freeridové tratě na kole, 3. část

Saalbachský Reiterkogel - freeridová trasa
Autor: GAP089

Evil Eye Trail

Místo: Reiterkogel

Trať Adidas Evil Eye Trail je speciálně vytvořený Northshore Parcour a zároveň optimální rozšíření rozsáhlé sítě podobných tratí ve freeridovém regionu Saalbach Hinterglemm.

Tahle trať je určena pro zkušené freeridery, kteří zde najdou oblíbené dropy v různých výškách, vlny, Step Up & Downs, ostré zatáčky a mnoho dalšího. Připravte se na docela náročné pasáže, které ale dozajista potěší každého specialistu na jízdu s horským kolem. Dá se tu zažít opravdu hodně legrace.

Trasa odbočuje v horní třetině PRO Line a vine se poté několik set metrů lesem, přes otevřené louky, až se konečně po mnoha zajímavých úsecích opět napojuje na PRO Line. Možná poněkud vyčerpaní, ale určitě spokojení, dojedete nakonec ke spodní stanici lanovky Reiterkogelbahn. Ale pozor! Jde opravdu o velmi náročnou trať a musíte vzít v potaz, že se na cestu vydáváte s vědomím, že je to na vaše vlastní nebezpečí!

Charakteristika:

Technicky velmi náročná trasa s northshorovými "žebříky" o šířce jen asi 80 cm slibuje opravdu velkolepé zážitky při jízdě přes rampy a mosty mezi stromy a skalami, kde následuje jeden perfektní úsek za druhým.

Infrastruktura:

• komfortní doprava lanovkou Reiterkogelbahn
• mytí horských kol u dolní stanice lanovky
• parkovací garáže přímo u lanovky Reiterkogelbahn (zpoplatněny)
• Wi-Fi u horní i spodní stanice lanovky zdarma
• bezplatné parkování u Zwölferkogelu, u Westgipfelu, atd.
• specializovaný obchod Bike‘n Soul Shop u dolní stanice lanovky Reiterkogelbahn (horská kola od výrobců TREK, Rotwild, Scott, ...) s odborným personálem, náhradními díly, výbavou, servisem a dílnou

Z-Line

Místo: Zwölferkogel

V průběhu 1.Bikes & Beats Festivalu v červenci 2013 byla otevřená nová trasa, tzv. Z-Line powered by TREK, na Zwölferkogelu. Start se nachází hned vedle střední stanice lanovky Zwölferkogelbahn, odkud budete mít úchvatný výhled na Saalbach Hinterglemm směrem do údolí, kam trasa vede.

Trať Z-Line vede přes bezpočet překážek, wallridů, northshorových pasáží, přes tably a malé dropy, jak se všechny ty freeridové speciality nazývají. Jsou tady i možnosti objížděk, které nabízejí pomalejší varianty. Trasa o délce 4,5 km je ideálním místem pro ambiciózní freeridery, ale i pro milovníky túr na horských kolech, kteří si chtějí na horách užívat svůj oblíbený sport.

"Zlatým hřebem" je zdejší první wallride s integrovanou stanicí Action-Snapshot, kde si mohou zájemci pořídit skutečně akční vzpomínkové foto. Bude to dozajista nádherný suvenýr a takovou perfektní fotografií se pak klidně můžete pochlubit před svými přáteli!

Tip: Těsně před koncem je odbočka k pumptracku, což je jedinečný typ dráhy, který používá “pumpování” (pohyb nahoru a dolů) jako hnací sílu jízdního kola namísto šlapání. Poblíž se nachází i tréninkové středisko techniky jízdy Wieserauberg.

Charakteristika:

Velmi rozmanitá trasa, která vede překrásnými horskými scenériemi, vhodná pro zkušené vyznavače túr na horských kolech s vhodným bezpečnostním vybavením.

Infrastruktura:

• komfortní doprava lanovkou Zwölferkogelbahn
• mytí kol u spodní stanice lanovky
• parkování zdarma přímo u Zwölferkogelbahnu
• Wi-Fi u horní i dolní stanice lanovky zdarma
• specializovaný obchod Bike‘n Soul Shop u dolní stanice lanovky Reiterkogelbahn (horská kola od výrobců TREK, Rotwild, Scott, ...) s odborným personálem, náhradními díly, výbavou, servisem a dílnou

Saalbachský Reiterkogel - cyklisté
Autor: GAP089

Místo

Střední stanice lanovky Zwölferkogelbahn, Hinterglemm 47° 21' 47.7" N, 12° 34' 53.2452" E
Location