Jste zde

Domů » Léto

Freeridové tratě na kole, 2. část

Saalbach a kabinková lanovka

Pro Line

Místo: Reiterkogel

Na obou freeridových Adidas tratích Pro & Blue Line na Reiterkoglu si přijdou dokonale na své profesionálové i začátečníci, freerideři i downhilleři.

Jsou tu double a prudké zatáčky, rozličné varianty northshore, kořenové a skalní úseky, droppy a nespočet skoků, zkrátka pro každého něco. Stačí jen přijít a vše si vyzkoušet na vlastní kůži.

Pro Line začíná v podstatě úzkou lesní cestou, po níž následují skalnaté části s mnoha variantami northshore. Překážky, doubly, tably, dropy, technické kořenové profily a mnoho malých skoků dělají z Pro Line trať doslova nabitou akcemi a zábavou.

Navíc je tu nyní zcela nový Evil Eye Trail. Jestli vám ani tyhle opravdu velmi rozsáhlé možnosti pořád ještě nestačí, můžete se přesunout na přilehlou Blue Line.

Délka: 1,9 km
Výškový rozdíl: 428 m

Charakteristika:

Vzrušující a rozmanitý singletrail po lesních cestách, plný skalnatých úseků a s mnoha hravými prvky. Nejzajímavější místa jsou Road Gap & nová Evil Eye Trail.

Infrastruktura:

• komfortní přeprava lanovkou Reiterkogelbahn (s gondolami přizpůsobenými pro přepravu horských kol)
• myčka kol u základnové stanice lanovky
• parkovací garáže u dolní stanice lanovky (za poplatek)
• zdarma bezdrátový přístup na internet na horní i dolní stanici lanovky
• zdarma parkoviště u Zwölferkogelu, Westgipfelu, atd.
• obchod Bike‘n Soul Shop u dolní stanice lanovky Reiterkogelbahn, nabízí prvotřídní horská kola, odborný personál, náhradní díly a příslušenství.

Blue Line

Místo: Reiterkogel

Sousední Blue Line je určena spíše pro začátečníky, ovšem se svým flow dozajista uspokojí i pokročilé bikery, všichni si tady dozajista užijí spoustu zábavy.

Trať nabízí jednoduché ostré zatáčky, malé skoky, i ploché northshorové. A hlavně je tato trasa umístěna do jedinečného nádherného horského prostředí. Na rozdíl od Pro Line je ale tato trať mnohem jednodušší.

Délka: 3,5 km
Výškový rozdíl: 428 m

Charakteristika:

Průběžná singletrail s mnoha jednoduchými prvky northshore, s vlnami a tably. Ideální pro začátečníky i pro soulridery. Nejzajímavějšími místy jsou ploché Northshore Trails.Infrastruktura je stejná jako u trasy Pro Line.

Místo

Dolní stanice lanovky Reiterkogelbahn, Hinterglemm 47° 22' 30.9792" N, 12° 35' 38.1156" E
Location