Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Freeridové tratě na kole, 1. část

Schattberg a freeridová trať

X-Line

Místo: Schattberg

Jedna z nejdelších freeridových tratí v Evropě X-Line má délku kolem 6 km, převýšení 1.025 metrů a vine se od horní k údolní stanici lanovky na Schattberg v Saalbachu. Na doslova dech beroucím přírodním singletrailu s četnými přejezdy kořenů stromů si milovníci jízdy na horských kolech přijdou vysloveně na své.

V horní části čeká na bikery flowiger singertrail s nádherným panoramatickým výhledem do údolí. Úsek od střední stanice Schattbergské lanovky je pak trochu náročnější a zahrnuje i mnoho prvků northshore a záludné kořenové pasáže.

Krátce před údolním dnem si můžete vybrat mezi volným sjezdem do údolí, technickými přejezdy přes kořeny stromů nebo se přizpůsobit úseku Adidas Slopestyle Run.

Charakteristika:

Velmi různorodý a přírodně jedinečný singeltrail přes louky, kameny a lesy se spoustou skoků a náročných kořenových technických profilů. Opravdu perfektní zábava pro zkušené bikery, ale také mnoho možností pro profesionály.

Infrastruktura:

• komfortní přeprava lanovkou Schattberg X-press (přizpůsobené gondoly pro horská kola)
• mytí horských kol u dolní stanice lanovky v Saalbachu
• bezplatné Wi-Fi připojení k internetu na spodní i horní stanici lanovky
• parkoviště a garáže hned u lanovky Schattberg X-press zdarma
• obchod Bike‘n Soul Shop u spodní stanice Schattberg X-press, který nabízí prvotřídní horská kola, odborný personál, náhradní díly, příslušenství, nápoje

Milka Line

Místo: Kohlmais

Milka Line je příjemná freeridová trasa pro začátečníky, pro velké i malé bikery. Díky její flows (průběhu) a krásnému okolnímu panoramatu si tady přijde na své skutečně každý. Díky velkolepému terénu, malým dřevěným překážkám a mírným svahům tady lze jet s lehkostí a vychutnávat si jízdu po celé trase.

Celá trasa měří 3,2 km (výškový rozdíl 380 m) a vede od střední stanice lanovky na Kohlmaisu kolem občerstvovací stanice "Lila Pause", kolem dvou fotopointů a zpět k údolní stanici Kohlmaiské lanovky.

Tato lehká trať slibuje maximální zábavu z jízdy na horském kole s minimální obtížností. Osobní ochranné prostředky, jako třeba celoobličejová helma, se tady ale ještě zatím vypůjčit nedají.

Charakteristika:

Jednoduchá a široká trať s velkorysými zatáčkami, plochými dřevěnými prvky, malými vlnami a s tably, kde si můžete třeba i vyzkoušet své první skoky na horském kole – tohle místo je zkrátka přímo ideální pro freeridové začátečníky

Infrastruktura:

• komfortní přeprava lanovkou Kohlmaisbahn
• mytí horských kol u dolní stanice lanovky
• bezplatné Wi-Fi připojení k internetu na spodní i horní stanici lanovky
• bezplatné parkoviště v centru a u lanovky Schattberg x-Press

Místo

Dolní stanice lanovky Schattberg 47° 23' 24.72" N, 12° 38' 8.952" E
Location