Jste zde

Domů » Hinterglemm

Bike Circus

Trasa pro cyklisty v Leogangu

"BIKE UNLIMITED", tak zní již po mnoho let cyklistické motto v regionu Saalbach Hinterglemm Leogang. V předchozích letech se tu dokonce konala různá testování pro rozvoj nabídky pro cyklisty.
Po osvědčených akcích, jako byla např. Adidas Freeride v Hinterglemmu, přišel Saalbach Hinterglemm loni v létě s další novinkou: X-Line na Schattbergu, který byl rozšířena o nový North Shore Trail a četné další překážky.

X-Line je jedna z nejdelších freerideových tratí v Evropě. Na celkové délce asi 6 km je výškové převýšení 1025 metrů. Trasa vede od horní stanice k dolní stanici lanovky na vrcholku Schattberg. Trať je velmi rozmanitá a jsou tu četné skoky a překážky, hlavní atrakcí je bezpochyby "Speed". Využívají ji různí freerideoví jezdci - od profesionálních až po amatérské.

Komfortní transport nabízí lanovka Schattberg X-press s kabinkami přizpůsobenými pro přepravu kol. K dispozici je profesionální záchranářský systém, umývárna kol, odpočinové místnosti a bezplatné parkoviště, popř. garáže u dolní stanice. Zde najdete také odborný servis, opravnu a prodejnu kol.

Adidas Freeride track & PRO LINE BLUE LINE na Reiterkogelu se vyznačuje úzkými lesními cestami na začátku trati, následujícími skalnatými pasážemi a novou částí North Shore. Sjezdy přes kořeny stromů, obtížné "dropsy" a další skoky dělají z Pro Line extrémně akční a velmi náročnou trať. Také vás zde dozajista uchvátí nádherný výhled na panorama místních hor.

Zvláštní a jedinečný zážitek v létě pro freeridisty nabízí Big 5 Bike Challenge spolu s 5 různými gondolovými lanovkami. Musíte dohromady překonat 5 000 výškových metrů, z toho je 1 000 metrů do kopce a zbytek z kopce. Lanovky se speciálními kabinkami pro horská kola vám umožní dostat kola a unavená těla nahoru a ušetří vás tak náročného nošení kol do hor. 80% trasy do údolí tvoří úzké stezky (80%) a zbytek štěrkové cesty.

BIG 5 se v letošním létě rozšířil o několik technických vymožeností - velký počet checkpointů a snapshot zastávek. Vy pak doma máte možnost si virtuálně prohlédnout celou trasu a třeba se i dostat do síně slávy "Challengers". Takže začněte co nejdříve s tréninkem vaší fyzické kondice.

Abyste se při výstupu do hor moc nezapotili, nabízejí lanové dráhy Saalbach Hinterglemm Leogang pro Bike Circus možnost využívání pěti lanovek za použití společného "Bike-Ticketu". Ten zahrnuje kromě používání lanovky samozřejmě také využívání tratí Adidas Freeride PRO LINE a BLUE LINE, X-Line a můžeme s ním jezdit i v Bikeparku Leogang.