Jste zde

Domů » Zima

Běžky, biatlon a nordic walking

Saalbach a jedna z běžkařských stop

Běžky

Městečka Saalfelden a Leogang jsou umístěna v široké a slunné kotlině uprostřed velkolepé horské kulisy.

Díky tomu tady vznikly optimální podmínky pro běžkaře, které neponechají v klidu žádného milovníka běžeckého lyžování.

Rozsáhlá síť upravovaných běžkařských stezek pro klasický i bruslařský styl vede rozmanitou krajinou Saalbachu.

Tratě všech stupňů obtížnosti probíhají většinou lehkým až středně náročným terénem.

Náročnější běžkaři se mohou vydat "ve stopách mistrů světa" po trati Ritzenseeloipe, která se využívá při konání mistrovství světa, a je opravdovou sportovní výzvou.

Pro začátečníky a děti jsou ideální trasy Klingler Loipe a Lenzingloipe (s napojením do Leogangu). Terén je poměrně nenáročný a vždy velmi dobře upravený.

Spojovací stopy sousedících Saalfeldenu a Leogangu, a trasy vedoucí také do Maria Almu, Maishofenu nebo do biatlonové metropole Světového poháru - Hochfilzenu, nabízejí délku celkem asi 150 km.

V případě nepříznivého počasí je na některých tratích připraven zasněžovací systém. Návštěvníkům jsou k dispozici samozřejmě obchody i půjčovny s potřebným vybavením, a v celém regionu je na výběr mnoho možností ubytování.

Biatlon

Saalbach se stává v posledních letech centrem v Rakousku nejen, co se týče běžeckého lyžování, ale i v biatlonu. Ten je sportovní kombinací běžkařské bruslařské techniky a střelby.

Tento zimní sport se stal v posledních letech velmi populární. Napínavé je to až do konce závodu, kdy záleží na každém výstřelu i závěrečném sprintu na běžkách.

V sousedním Hochfilzenu se na začátku prosince každoročně koná Světový pohár v biatlonu a v roce 2017 se zde bude pořádat dokonce i mistrovství světa.

Pro ty nejmladší zájemce o biatlon se každou středu večer pořádá dětský kurs v Leogangu a také v Saalfeldenu.

Nordic walking

Rozsáhlá síť tras v kotlině u Saalfeldenu a Leogangu láká mnoho turistů na nordic walking. Užijete si zde nádhernou horskou kulisu a zasněženou zimní krajinu, ale tentokrát bez lyží.

Nabídku různých kurzů, vybavení a veškeré dostupné informace se dozvíte v místních lyžařských školách nebo obchodech se sportovními potřebami.

Při této sportovní aktivitě se zapojuje 90 procent všech svalů, jsou chráněny klouby a posílen krevní oběh. Tempo, stupeň obtížnosti a stoupání si určuje každý sám za sebe.

Místo

Ritzensee, Saalfelden 47° 25' 13.7604" N, 12° 50' 48.5592" E
Location