Jste zde

Domů » Hinterglemm

Zábava na ledě

Zamrzlé jezero Zeller See

Věděli jste, že v Saalbach-Hinterglemmu můžete jezdit nejen na lyžích a na snowboardu, ale také na bruslích? A to je možné přes den i večer. Opravdovým zážitkem je bruslení na zamrzlých jezerech Zeller See (14 km) nebo Ritzensee (20 km).

Výhled na okolní hory v zasněžené zimní krajine jen tak nikdy nezapomenete.
Jezero Ritzensee má přírodní led dobře udržovaný – velcí i malí tady v pohodě bruslí a večerní osvětlení vytváří tu správnou atmosféru!

Bruslení na jezeře Zeller See můžete hned spojit s návštěvou krásného horského městečka Zell am See. Projdete se po krásné pěší zóně s obchody a nákupy všeho druhu, můžete se zastavit na svařené víno, najít si čas k odpočinku s přáteli a známými, a užít si trochu jinak zimní den.

Možná byste si měli vyzkoušet také jednou curling. Tento sport je velmi populární především mezi místními obyvateli a soutěže se konají na různých místech. Původně se při tomto sportu setkávali po mši v neděli pouze místní muži. Mezitím se začali této zábavy účastnit i ženy a další hosté.

V Hinterglemmu se kluziště nachází nedaleko stanice lanovky Zwölferkogelbahn, ve směru na konec údolí po levé straně. Otevřeno pro veřejnost je každý den, a to až do 22 hodin, kromě časů, kdy se zde konají hokejové tréninky.

Hudba a umělé osvětlení nabízejí skvělé prostředí, abyste si po dlouhém dni vyměnili lyže za brusle a vyzkoušeli hladkou ledovou plochu. Samozřejmostí je půjčovna bruslí.
Kromě kluziště se zde také nachází zastřešená dráha pro curling, pro dospělé i děti.

Závody na motokárách na ledě v saalbachském Saalfeldenu se konají u hotelu Brandlhof, na speciálně upravené ledové trati několikrát týdně.
Leogangu se pořádají na motokárové dráze Go - Kart Bahn Meissner, která se nachází asi 2 km za obcí pod hotelem Krallerhof.

Dráha je v provozu v létě na asfaltu a v zimě na zasněžené silnici. Okruh má délku 400 metrů, je tady hodně ostrých zatáček, boxová ulička a umělé osvětlení. Motokáry jsou vybaveny motory o zdvihovém objemu 270 ccm a výkonu 9 koňských sil, pro děti jsou určeny stroje slabší – 100 ccm a 3 koňské síly. Poplatek za zapůjčení ochranných přilb a kombinéz je již započten v ceně.

Místo

Jezero Ritzensee 47° 25' 9.9444" N, 12° 50' 51.6552" E
Location