Jste zde

Domů » Léto

Výpravy pro děti, 1. část

Kodokova hora

Před časem byla ukradena nechvalně známým skřítkem Kodokem místnímu saalbachskému klaunovi jeho magická čepice. Úkolem je opět tuhle klaunskou čepici najít. Skřítek se skrývá na nějakém tajném místě a děti nyní mají šanci při troše štěstí tuhle klaunskou čepičku na hoře Kodok opět najít!

Chcete-li vyřešit tuto záhadu, musíte znát správný kód a vypravit se na dobrodružnou výpravu. Budete proto postupovat na tajemnou horu Kodok podle pokynů a postupně vykonávat úkoly, které vám skřítek během cesty zadá. Vypravíte se do temné rokle a necháte si vyprávět mluvícím stromem o tajemstvích hory Kodok.

Expedice Kodok

Od roku 2011 je záludný skřítek Kodok opět na svobodě na své kouzelné hoře! Ačkoliv klaunovi odvážné a chytré děti již několikrát úspěšně pomohly najít jeho ukradenou klaunskou čepičku, skřítek získal jejím prostřednictvím schopnost ovládat tajemné magické síly a mstít se za různé nešvary na své hoře.

Aby svou kouzelnou moc neztratil, vložil ji do svých krystalů, které pak schoval na tajném místě. V těchto krystalech je tedy uschována jeho kouzelná moc. Nyní je na dětech, aby se pokusili konečně zase přivést na horu Kodok mír a klid.

Zažijete spoustu dobrodružství s pomocí mapy pokladů nebo s přístrojem GPS (zapůjčit si jej lze u stanice lanovky Reiterkogelbahn) budete sledovat stopy, pokusíte se najít skřítkův úkryt a definitivně mu odebrat jeho kouzelnou moc.

Tip: Expedice Kodok je ideální trasa pro začínající vyznavače geocachingu!

Dobrodružná výprava na Reiterkogel

Základní údaje:

• "Herní pas" pro odvážné hledače stop dostanete u dolní stanice saalbachské lanovky Reiterkogelbahn v Hinterglemmu - je zahrnut již v ceně lístku na lanovku!

• Návštěva světa fantazie je zdarma.

• "Hora Kodok" je 3,5 km dlouhá okružní pěší turistická trasa.

• Na četných zastávkách s různými úkoly musíte zapojit motoriku, dovednosti a odvahu, úkoly mají názvy např. "Temná rokle", "Tajemné poselství" nebo "Smutné skály".

• Všichni úspěšní hledači pokladů získají jako symbolické ocenění štítek k hledané čepičce, který se může nalepit do herního pasu. Zároveň se pak mohou zúčastnit velkého závěrečného slosování o ceny.

Výprava za dobrodružstvím je částečně možná i s dětskými kočárky (až k horské chatě Rosswaldhütte). Tajným tipem je návštěva dětského hřiště Montelino's Spielewiese.

Místo

Dolní stanice lanovky Reiterkogelbahn, Hinterglemm 47° 22' 46.542" N, 12° 35' 48.0624" E
Location