Jste zde

Domů » Saalfelden

Skoky na lyžích

Saafelden - skokanské můstky

Myslíte si, že skoky na lyžích jsou jen sportem na dívání? Právě naopak! V Saalfeldenu se můžete jak v průběhu letních měsíců, tak i v zimě, naučit skákat na lyžích. Po malých krůčcích se tu v dvoudenních kurzech naučíte základům skoků na lyžích.

Jak trénink nácviku skoků, tak i příprava na vlastní skákání probíhají na rohožích, které se jinak používají pro skákání na lyžích v létě, a které jsou důležitou součástí přípravných cvičení. Pouze tehdy, když už zvládnete ty základní věci, je vám dovoleno uskutečnit první skok a zažít stejný pocit jako profesionální skokani na lyžích a letět vzduchem.

V rámci zmíněných skokanských lyžařských kurzů je zahrnut i odborný dohled v průběhu celého kurzu, kompletní lyžařské vybavení, obrazový nebo video materiál (DVD) i poplatky.

Skokanský můstek v Saalfeldenu, postavený v místní části Uttenhofen, byl poprvé uveden do provozu v roce 1988 a byl místem konání mistrovství světa juniorů. V letech 2002 - 2004 bylo celé zařízení modernizováno a dnes patří k těm nejlepším.

V Saalfeldenu jsou nyní k dispozici čtyři různé skokanské můstky. K 15 pro děti, K 30 pro "mladší" mládež, K 60 pro "větší" mládež a K 85 pro dospělé. První tři uvedené skokanské můstky umožňují skákání i v létě.

Pro pohodlný výstup a sestup je tu zřízena lanovka. Centrální funkční budova s integrovanou věží pro rozhodčí je samozřejmě vybavena i prostory k převlékání, sociálním zařízením, dílnami a velkou víceúčelovou místností. Na střeše se nachází prostorná terasa, která nabízí divákům nádherný výhled na celé toto zařízení.

Geografie: 

Místo

Saalfelden - skokanské můstky 47° 26' 3.4548" N, 12° 48' 54.9036" E
Location