Jste zde

Domů » Leogang

Sáňkování a sněžnice

Sáňkař na dráze v Leogangu
Autor: Drift Words

Sáňkování

Sáňkování v rakouských střediscích, v Saalfeldenu a Leogangu, není jen o samotném sáňkování. Nabízí vám také kouzlo horských chat a hlavně příjemný čas strávený s celou rodinou.

Doporučujeme určitě vyzkoušet rozšířenou přírodní sáňkařskou dráhu Biberg v Saalfeldenu. V minulosti jen 3 km dlouhá osvětlená a zasněžovaná sáňkařská dráha u horské restaurace Biberg u Huggenbergu byla nedávno rozšířena až na skoro neuvěřitelných 6 km!

Skvělým dobrodružstvím je ale nejen sjezd tímto rychlým tobogánem do údolí, ale i cesta nahoru do kopce, která se může stát vzrušujícím a zábavným zážitkem díky použití sněžných skútrů a traktorů, které vám jsou zde k dispozici a slouží k usnadnění výstupu unavených sáňkařů.

Sáňkařská dráha Leo´s Kufengaudi u Asitzu v Leogangu nabízí zase noční sáňkování. Lanovkou nahoru a na saních dolů!

Každé úterý a pátek v době od 18:00 do 21:30 hodin máte možnost si vychutnat tu zvláštní atmosféru noční jízdy kabinkovou lanovkou s výhledem na okolní střediska a nechat se na horských chatách na Asitzu hýčkat kulinářskými specialitami a skvělou zábavou.

Novinkou je také denní sáňkařská dráha pro čtyřsedadlové saně, která je nově v provozu od 12:00 do 16:00 hodin.

Putování na sněžnicích

Četná boční údolí v této oblasti jsou přímo ideálními místy pro zimní procházky. Aby mohli návštěvníci plně využít této zeměpisné skutečnosti, byly v Leogangu postaveny zcela nové zimní turistické stezky.

Také v Saalfeldenu můžete zažít zimu z té její nejklidnější strany, když budete procházet hlubokým sněhem a mimo veškerý silniční provoz.

Výlety na sněžnicích v Leogangu organizuje např. lyžařská & snowboardová škola Deisenberger nebo různé horské chaty v okolí.

Výpravy s pochodněmi

Zažít tu můžete i například výpravu s pochodněmi. Kouzelná zimní krajina osvětlená pochodněmi se vám nabízí, za doprovodu zkušeného průvodce, každý pátek večer ve 20:00 hodin. Tato neobvyklá výprava se koná za účasti minimálního počtu účastníků – pěti zájemců.

Geografie: 

Místo

Biberg, Saalfelden 47° 25' 21.2412" N, 12° 48' 49.8456" E
Location