Jste zde

Domů » Leogang

Saalbach na běžkách a na sáňkách

Rakouský Saalfelden s běžkařem

Saalbach-Hinterglemm je rájem zejména pro sjezdové lyžování, pro běžky není v protáhlém horském údolí tolik prostoru. Pouze v údolí je krátká, ale krásná trať k horské chatě Lindlingalm a pak také krátká vysokohorská běžkařská trasa u Wieseralmu.
Okolo Saalfeldenu budou ale milovníci běžek jistě spokojeni. Celé údolí Saalachtal, a to zejména v oblasti Saalfeldenu, protíná hustá síť běžkařských tras. Jedna větev vede přes Leogang až na Hochfilzen, středisko biatlonistů, další trať vede k Maria Almu.

Region Saalbach-Hinterglemm je známý také pro své zábavné aprés-ski. Svůj lyžařský den můžete zakončit veselým způsobem, třeba na snowtubingové dráze v Hinterglemmu nebo úžasnou sáňkařskou jízdou na osvětlené dráze. V Saalbachu je střediskem zábavy Spielberghaus, v Leogangu Forsthofalm nebo Stöcklalm.

Před noční jízdou na saních v Leogangu můžete nejprve sjet z kopce na dráze Asitzbahn a užít si příjemný večer v horské chatě Alten Schmiede, než zase vyrazíte na sáňkách. V Saalfeldenu se sáňkařská dráha nachází na Bibergu, kde zase v létě můžete vyzkoušet skvělou bobovou dráhu.

Saalbach, Rakousko