Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm v létě

Saalbach Hinterglemm v létě

Oblast Saalbach Hinterglemm nabízí neomezené možnosti pro vaši dovolenou. Nádherné panorama Vysokých Taur až ke skalnatým kopcům v Leogangu provází turisty na každém kroku při putování horami v oblasti údolí Glemmtal. V létě zde můžete potkat jak lidi na procházce, tak i alpské horské nadšence, pro všechny je k dispozici 450 km značených turistických cest. Při cestách narazíte také na 30 horských chat, kde můžete ochutnat místní speciality z oblasti Pinzgau.

Čtyři lanovky vyvezou malé i velké turisty přímo k výchozím bodům mnoha značených turistických cest. Na "bylinkové" stezce hned vedle Reiteralmu u vrcholku Reiterkogel si příjdou na své zejména zahradkáři a příznivci přírody. Dozvíte se zde o lékařských, homeopatických a lidově léčitelských účincích více než 200 léčivých bylinek a alpských květin z této oblasti.

Přes 400 kilometrů tras pro horská kola, nový X-Line na vrcholu Schattberg a osvědčené freeridové terény na Reiterkogelu dělají z oblasti Saalbach Hinterglemm společně s Leogangem největší oblast pro horské cyklisty nejen v Rakousku, ale přímo v celé Evropě. Ať už lehké, krátké výlety nebo obtížnější maratonské tratě, úchvatné singletraily nebo vzrušující sjezdy – začátečníci, pokročilí i profesionálové si zde vždy najdou pro sebe tu vhodnou trasu.