Jste zde

Domů » Saalbach - Hinterglemm

Saalbach

Pohled na noční osvětlený Saalbach

V nadmořské výšce 1 003 m.n.m., uprostřed krásných hor, leží známé město Saalbach. Dříve bylo toto území chudou selskou oblastí, dnes se jedná o rušnou turistickou lokalitu a ráj zimních sportů. Díky objízdnému tunelu se dnes v městském centru prakticky nevyskytují žádná auta, takže je možné se bez problémů a v klidu procházet po pěší zóně.

Vzdálenosti k vlekům a sjezdovkám jsou velmi krátké a sportovní a kulturní nabídce se nedá také nic vytknout. Z dovolenkových aktivit není snad nic, co by se tu nedalo provozovat. Ať se jedná o nákupy, kuželky, sáňkování, bruslení nebo romantické jízdy s koňským spřežením – fantazii se meze nekladou.

Lyžařská oblast Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang dělá čest svému jménu. S 55 vleky a lanovkami a 200 km sjezdovek v nadmořské výšce 1003 – 2200 m je zaručeno skvělé lyžování. Velký počet sněhových děl zaručuje dostatek sněhu po celou sezónu.

Najdete zde carvingovou sjezdovku, několik sjezdovek s "muldami", strmé svahy, sjezdovku s měřeným časovým úsekem, snowparky a také několik sjezdovek s umělým osvětlením. Zkušení lyžaři si mohou své umění dokázat na náročných sjezdovkách "Zwölferkogel Nord" a "Schattberg Nord". Nádhernou jízdu v prašanu si můžete užít třeba v oblasti Zwölferkogel-West a Schattberg-West. Pro ty nejmenší je zde k dispozici dětská lyžařská školka.