Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Přírodní park Ferleiten

Údolí Hochtal - Přírodní park Ferleiten

Přírodní a rekreační park Ferleiten se nachází v romantickém údolí Hochtal, s úchvatným panoramatickým výhledem na asi vůbec nejkrásnější údolí v celém Rakousku. Ferleiten se nachází na začátku údolí Käfertal a je ideálním výchozím bodem pro mnoho krásných procházek v samém srdci Vysokých Tauer ve spolkové zemi Salcbursko.

Hned u silnice Grossglocknerstrasse před stanicí mýtného se rozprostírá plocha o velikosti 15 ha, kde žije více než 200 druhů zvířat, pocházejících z alpské oblasti. Procházka parkem vám potrvá jen asi jednu hodinu. Stezky jsou vhodné i pro kočárky a invalidní vozíky.

Uprostřed areálu se nachází velký rybník se spoustou míst k sezení a s možnostmi pro piknik, stejně jako rozhledna. Informační a výukové tabulky vás tu informují o alpské flóře a fauně.

Novinkou v této oblasti je přírodní park PAVILION - "Život pod vodou".
Interaktivní expozice s kinem vás zavede pod hladinu horských jezer a horských potoků a ukazuje netušený život zdejších původních pstruhů a dalších živočichů. Ponořte se tedy do života pod vodou!

Zdarma můžete také navštívit volnočasový park, kde zažijete zábavu a hry na ploše 20 tisíc m2, uprostřed majestátních hor. O vaše občerstvení se postará zdejší "trpasličí" restaurace a bufet. Rodiče mohou sledovat své děti přímo z terasy hospůdky.