Jste zde

Domů » Zima

Novinky pro zimní sezónu 2015/16

Lanovka ve skiareálu Saalbach

Novinky v Saalbachu od zimní sezóny 2015/16

Také v létě 2015 bylo hodně investováno v lyžařském regionu Skicircus Saalbach, aby zimní dovolená byla pro všechny návštěvníky ještě více příjemnější a pohodlnější.

* moderní 6-sedačková lanovka Bernkogel od firmy DOPPELMAYR s vyhříváním a krytem proti nepříznivému počasí nahradila starý lyžařský vlek Bernkogel Schlepplift

* zasněžování Schönleiten & nádrž Pölten - rozšíření zasněžovacího systému na Schönleitenu, včetně dokončení nové nádrže Polten s objemem vody cca 83.700 m³

* TirolS spojení s lyžařským střediskem Fieberbrunn - pod názvem "TirolS - Zwei Länder. Eine Bahn" (TirolS - dvě země. Jedna lanovka) spojuje od prosince 2015 tato nová lanová dráha nejen dva lyžařské areály, ale také obě spolkové země Tyrolsko a Salcbursko. Tvoří ji 10-místné gondoly od firmy Doppelmayr s hodinovou kapacitou 2600 osob.

* sjezdovka Steinbergpiste Leogang - nový, 4,7 km dlouhý sjezd u lanovky Steinbergbahn v Leogangu

* freeridové parky - jsou kombinací snowparku a freeridové tratě

* a další investice byly vloženy do vozidel, sněžných rolb, zasněžování, úpravy sjezdovek, apod.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn investoval od roku 2000 již více než 390 milionů EUR do modernizace a zlepšení komfortu lyžařského areálu.

TirolS - dvě země. Jedna lanovka.

Díky propojení Skicircusu s Fieberbrunnem vznikla jedna z největších světových lyžařských oblastí. Celkem bylo investováno okolo 20 milionů eur na realizaci tohoto projektu. 40 procent z částky pochází z vlastních zdrojů, zbytek financují banky.

Lanovka vede z údolní stanice Reckmoos-Süd ke střední stanici na Talbodenu v údolí hřebenu Hörndlinger Graben, a to v oblasti Pulvermacheralm. Dále vede až nahoru na Reiterkogel, do centra "lyžařského cirkusu".

Nově vzniklý, více než 3,5 km dlouhý sjezd z Reiterkogelu probíhá oblastí Vierstadlalmu a má převýšení 780 metrů. Tato nová atraktivní sjezdovka je samozřejmě vybavena výkonným systémem umělého zasněžování.

Skibus zdarma ze Salcburku do Skicircusu

Na základě pozitivních ohlasů v minulé sezóně bude i v zimní sezóně 2015/16 jezdit bezplatný skibus ze Salcburku (Mattighofen) přímo do lyžařského cirkusu Leogang / Asitz.

Přihlášení: jen online do 21:00 předchozího dne

Termíny: každou sobotu od 26. prosince 2015 do konce března 2016

Nástupní místa:
6:45 hodin: Mattighofen / autobusové nádraží
6:55 hodin: Pfaffstätt / bus zastávka Ortsmitte
7:00 hodin: Jeging / bus zastávka GH Schöppl
7:05 hodin: Palting / bus zastávka Ortsmitte
7:10 hodin: Mattsee / parkoviště Seeparkplatz Nord
7:20 hodin: Obertrum / bus zastávka Lindenhofsiedlung
7:30 hodin: Elixhausen / bus zastávka Handelspark
7:35 hodin: Lengfelden / bus zastávka Feuerwehr
7:45 hodin: Wals / bus zastávka Schwarzenbergkaserne
9:00 hodin: příjezd k dolní stanici lanovky Asitz v Leogangu

Zpáteční cesta: odjezd přesně v 16:30 od dolní stanice lanovky Asitz v Leogangu

Cena: při zakoupení denního skipasu zdarma, jinak bus stojí stojí EUR 10,00 / os. / zpáteční cestu (dospělí / mládež / děti). Při nákupu 1-denního skipasu pro Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bude 10,00 EUR odečteno z ceny skipasu.

Místo

Reiterkogel, Saalbach Hinterglemm 47° 24' 5.1624" N, 12° 35' 33.7128" E
Location