Jste zde

Domů » Leogang

Nabídka pro běžkaře

Saafelden - okolní běžkařská dráha
Autor: Dezso Papp

Díky poloze středisek Saalfelden a Leogang v široké a slunné kotlině uprostřed velkolepé horské kulisy, zde vznikly optimální podmínky pro běžkaře a vyznavače lyžařských túr, které nenechají v klidu žádného milovníka těchto zimních sportů.

Rozsáhlá síť běžkařských stezek, přibližně 80 km skvěle upravených dvoustopých a bruslařských tratí, probíhá touto rozmanitou krajinou. Převážně mírný až středně těžký terén přes klidnou krajinu nabízí jistě nezapomenutelný zážitek pro všechny věkové kategorie.

Náročnější lyžaři v klasickém i bruslařském stylu tady mohou vyzkoušet trať u jezera Ritzensee, která se využívá při konání mistrovství světa, a která je opravdovou sportovní výzvou. Spojovací stopy obou sousedících městeček nabízí záruku potěšení na celkem 150 km běžkařských tratích.

Saalfelden je opravdovým rájem pro běžkaře, za pomoci nejen zasněžovacích zařízení vytváří každou zimní sezónu kompletní nabídku pro běžkařské nadšence. Saalfelden nabízí také připojení na Leogang s jeho dalšími 30 km tras, péči o návštěvníky ze strany lyžařských škol a servisních agentur, sportovní obchody nabízející to nejlepší vybavení a služby od nákupu až po zapůjčení a také mnoho možností ubytování pro přátele bílé stopy.

Geografie: 

Místo

Jezero Ritzensee 47° 25' 8.5404" N, 12° 50' 56.1444" E
Location