Jste zde

Domů » Zima

Lyžařský areál Saalbach Hinterglemm Leogang

Lyžařský areál Saalbach Hinterglemm Leogang

Jako pavučina se rozkládá lyžařská oblast, tzv. "Skicircus", na obou svazích údolí Glemmtal, přičemž jeho atraktivní boční větev sahá až do Leogangu. Tento zimní ráj nabízí celou řadu sjezdovek a také městečko téměř bez aut, kde si můžete podle chuti a nálady užít pravé aprés-ski nebo si v klidu odpočinout a užít si zimu.

Dříve byl Glemmtal chudým vesnickým údolím, ve kterém se místním obyvatelům moc dobře nedařilo. Dnes se v zimních měsících přemění rozsáhlé plochy v rozlehlé sjezdovky. Tvář obcí Saalbach a Hinterglemm, které se již dlouhou dobu společně rozrůstají, určují především velké hotely a penziony. Trošku odlišně se prezentuje Leogang. Městečko je v první řadě místem dovolené pro rodiny s dětmi, které hledají klid od turistického shonu.

Pokud jde o zimní sporty, najde si každý ve Skicircusu své místo. Nabídka je obrovská a sahá od mírných terénů pro začátečníky přes kilometry dlouhé sjezdovky, rychlé strmé svahy,svahy s muldami a lyžování v hlubokém sněhu až po skvěle zařízené funparky. Některé vrcholky zdejších hor sice dosahují výšky 2000 metrů, přesto se o stálou sněhovou pokrývku stará množství sněhových děl, která garantují ideální podmínky pro lyžování po celou sezónu i na slunečných svazích.

Zdatní lyžaři zvládnou na lyžích jízdu kolem Glemmtalu za jeden den. Ale je lepší se zaměřit každý den na jednotlivý kopec a vychutnat si tak všechny krásné svahy Kitzbühelských Alp. Dalším důvodem, proč nepospíchat, je nespočet horských chat na okraji sjezdovek. Ty nejkrásnější jsou často trošku zastrčené a odbočku k nim můžete snadno přehlédnout. Pfefferalm, Thurneralm a Rauchkuchl, to jsou názvy těch nejznámějších. Jsou to staré dřevěné chaty, které nabízejí i slunné terasy, ze kterých si můžete vychutnat výhled na lyžařský areál Skicirus.