Jste zde

Domů » Zima

Lyžařské svahy Skicircusu, 2. část

Skicircus - sjezdovka Jausernabfahrt

Jsou zde ale i jiné sjezdovky, jako například 7 kilometrů dlouhý sjezd Jausernabfahrt se svým výškovým převýšením asi 1000 metrů. A mnoho dalších zajímavých tratí, třeba sjezd na jižním svahu ke stanici lanovky v údolí Schönleiten, který leží trošku stranou, takže si zde člověk může užívat klidu při lyžování.

To vše ohraničují překrásné východní svahy jako je Seekar u Zwölferkogelu nebo západní svahy osvětlené odpoledním sluncem jako je Schattberg-West, odkud vedou široké sjezdovky na západní straně dlouhé více než 5 kilometrů až do Hinterglemmu. Stručně řečeno, pro každé období a každé sněhové podmínky si zde každý najdete ideální sjezdovku.

Obecně se dá říci, že Schattberg a Zwölfer jsou nejrozmanitější a nejzajímavější lyžařské svahy, Hochalm a Kohlmaiskopf jsou spíše pro rekreační lyžaře a mírné svahy vrcholku Bernkogel představují ideální terén pro začátečníky.

Nabídka lyžařských možností ve Skicircusu bude úplná, pokud doplníme ještě trasu z Asitzkogelu do městečka Leogang. Kotlina pod Asitzem nabízí sice spíše krátké svahy, můžete sjezd do údolí je opravdu hezkým zážitkem. Po cestě do městečka byste si měli udělat malou zastávku v horských chatách, které jsou sice trošku zastrčené, ale jsou opravdu útulné a příjemně prázdné.

Skicircus - údolí Schönleiten