Jste zde

Domů » Léto

Léto v Saalbach Hinterglemmu, 2. část

Saalbach - lanovka mířící na horu Kodok

Hora Kodok v Saalbachu nabízí vzrušující dobrodružství pro celou rodinu, především dětí ve věku 8 - 15 let si tu přijdou na své. Při dobrodružné cestě na vrcholek získají nejenom zážitky, ale také radost z pěší chůze.

Na dolní stanici lanovky děti při nákupu jízdenky dostanou „pas“ a můžete se vydat vzhůru. Nahoře na Reiterkogelu na vás bude čekat 3,5 km dlouhá stezka ve světě fantazie. Velký počet zastávek, jako např. "Smutné skály", "Tmavá propast" nebo "Tajemný vzkaz" podél cesty, kladou nároky na motoriku, mozek a odvahu. Vedle toho se děti učí komunikovat nebo poznávat fyzikální zákony.

Venkovní bazén kapitána Hooka je unikátní vodní plocha s bazénem (celkem 1000 m²). Nabízí divokou vodu, šplhací sítě, masážní lehátka, lavičku pro perličkové masáže, záliv s houpačkou a zónu deště, tunelovou skluzavku s různými světelnými a zvukovými efekty, tobogán s nafukovacími dušemi a také bazén s velkými vlnami.

Schnitza’s Holzpark je hřiště plné různých dobrodružství. Vše se tady točí kolem dřeva a vše je také ze dřeva postaveno.
Mystický svět Čertovo vody (Teufelswasser) je tématický park, kde se všechno točí kolem vodního živlu. Najdete tady Kneippovu koupel, rybník, mlýnské kolo, jeskynní a bylinkovou cestu, a také tančící víly a duchy.

Prohlídka pily Mühlauersäge
Již před 100 lety zde stávala pila poháněná vodou, kterou postavil Martin Mühlauer. V roce 1913 došlo dokonce k vybudování místní elektrárny a pila dodávala elektrický proud do celé obce Saalbach.
Roku 2004 zde byl založen "Erlebniswelt HOLZ". Ve staré budově pily se dozvíte mnoho informací o lese, stromech a dřevu. Videa, obrázky a nářadí vás budou informovat o dřevařské práci od nejstarších dob až po současnost.