Jste zde

Domů » Léto

Léto v Saalbach Hinterglemmu, 1. část

Saalbach - část bylinkové stezky

Saalbach Hinterglemm v letním období nabízí zajímavé a atraktivní nabídky a také mnoho různých akcí, které návštěvníkům zajistí opravdu nezapomenutelnou dovolenou uprostřed krásných hor v této rakouské oblasti.

Na neuvěřitelných 400 kilometrech turistických stezek můžete podniknout procházky i náročnější horské výstupy. Trasy jsou perfektně značené a vedou přes alpský ráj. A to ať už vyrazíte na vlastní pěst nebo raději využijete odborných průvodcovských služeb některé z místních turistických kanceláří.

Heilkräuterweg – putování za léčivými bylinkami
"Bylinková stezka" se nachází hned vedle Reiteralmu na vrcholku Reiterkogel. Je to poměrně nenáročná vycházka, která začíná u horní stanice lanovky, doba chůze je zhruba 30 minut. Cestou uvidíte množství rostlinek, od jednoduchých petrklíčů přes kontryhel až třeba po kostival – roste tu skutečně mnoho rostlin, které mají lékařské a homeopatické účinky, a které se používají v lidovém léčitelství.

Cesta plná zážitků – Montelino
Trasa v Saalbachu vede mezi horní a střední stanicí lanovky Kohlmaisgipfelbahn. Po cestě narazíte na 13 stanovišť, které slouží ke hrám a k zábavě. Děti, většinou mladšího školního věku, se zde opravdu pobaví plněním různých úkolů. Vybavené prázdnou krabicí s nálepkou, které děti dostanou na dolní stanici lanovky, následují moudrou sovu a vesele hledají kamarády a hračky, které tu zapomněl malý klaun Montelino, který ztratil svůj úsměv.