Jste zde

Domů » Leogang

Lanovky v Leogangu a léto

Bikepark v Leogangu

V létě roku 2010 byla oceněna nabídka sdružení Leogangských horských drah (Leoganger Bergbahnen) a "Hora smyslů" získala první místo v rámci mezinárodního letního testování. Celkem se zmíněné soutěže účastnilo 20 lanovek z Rakouska, Německa a ze Švýcarska a nakonec v Pertisau přijalo vedení této firmy toto významné ocenění.

Místní lanové dráhy přesvědčily testující hlavně svými zařízeními "Sinne-Erlebnispark", "Bikepark Leogang" a vůbec celkovou letní nabídkou na hřebenech hor. Od roku 2000 se zde totiž každý rok koná celá řada nových aktivit, určených pro celou rodinu.

Sinne-Erlebnispark leží u střední stanice lanové dráhy a nabízí spolu s vodním světem Leo’s Wassewelt, zahradou s alpskými rostlinami a s více než 35 smyslovými zastávkami stěžejní bod celé zdejší letní nabídky. Samozřejmě k tomu patří i celotýdenní program, jako je pečení chleba nebo ukázky prací uměleckých a řemeslných dílen. Letní bobová dráha u horní stanice lanovky a stezka "Spielewanderweg" kolem rybníka Speicherteich ještě nabídku doplňují.

Jako zvláštní inovace zde byl uveden do provozu Bikepark, který se po 10 letech stal jedním z nejlepších takovýchto parků v Evropě. V loňském létě bylo uskutečněno kabinkovou lanovkou více než 100 tisíc jízd s koly.

Geografie: 

Místo

Leoganger Bergbahnen 47° 26' 21.5664" N, 12° 43' 9.2316" E
Location